دستور آشپزی

طرز تهیه کوفته شلغم؛ غذایی جدید برای یک شام سبک و لذیذ

در نهایت

طرز تهیه کوفته شلغم

طرز تهیه کوفته شلغم خیلی راحت‌تر از اون چیزیه که فکرش رو بکنی. این کوفته یه غذای سالم و خوشمزه‌ست که با شلغم درست می‌شه و یه جورایی طعم خاصی داره که باید امتحانش کنی. حالا بیایید با هم مواد لازم رو چک کنیم و بریم سراغ درست کردنش.

برای تهیه کوفته شلغم، اول نخود رو از شب قبل خیس کنید و بعد بپزید. پیاز و سیر رو تفت بدید، شلغم رنده شده، گشنیز و ادویه‌ها رو اضافه کنید و نرمش کنید. مواد رو با نخود، جو، گندم و آرد نخودچی مخلوط کنید و کوفته‌ها رو شکل بدید. کوفته‌ها رو در فریزر بذارید تا منسجم بشن. پیاز، هویج و پیازچه رو برای سس تفت بدید، رب گوجه فرنگی و آب جوش رو اضافه کنید و کوفته‌ها رو بپزید. کوفته شلغم رو با نون و سبزی سرو کنید.

مواد اصلی برای ۲ نفر مقدار
شلغم ۲ عدد
پیاز ۱ عدد
نخود پخته نصف لیوان
سیر ۲ حبه
گندم ۱/۴ لیوان
جو دوسر ۲ قاشق غذا خوری
مواد دیگر مقدار
گشنیز ۱ قاشق چای‌خوری
هویج ۱ عدد
پیازچه ۲ عدد
نمک، فلفل سیاه، زیره، پودر سیر به مقدار لازم
آرد نخودچی ۱ قاشق غذا خوری

طرز تهیه کوفته شلغم

مرحله ۱: آماده کردن نخود

نخود را از شب قبل خیس کنید و چندین بار آبش را عوض کنید تا نفخ آن از بین برود. سپس نخودها را با زودپز به مدت ۳۰ دقیقه بپزید تا کاملاً نرم شوند.

مرحله ۲: آماده کردن گندم

گندم را با مقداری آب خیس کنید و به همراه ۳/۴ پیمانه آب روی حرارت ملایم بپزید. وقتی آب قابلمه تبخیر شد، گندم‌ها را چک کنید و اگر نیاز بود، کمی آب اضافه کنید تا کاملاً پخته شوند.

مرحله ۳: تفت دادن پیاز و سیر

پیاز را نگینی خرد کنید و در تابه با مقداری زردچوبه و روغن تفت دهید تا سبک شود. سپس سیر له شده را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر بیرون بیاید.

مرحله ۴: آماده کردن شلغم

شلغم‌ها را رنده کنید و به همراه گشنیز، زیره، کمی نمک و فلفل به پیاز اضافه کنید. تفت دهید و درب تابه را بگذارید تا شلغم‌ها با حرارت کم نرم شوند. این مرحله ۲۰ تا ۲۵ دقیقه زمان می‌برد. اگر مواد داشت ته می‌گرفت، مقداری آب اضافه کنید.

مرحله ۵: مخلوط کردن مواد

وقتی شلغم‌ها پخته شدند، آن‌ها را داخل کاسه بریزید و نخود پخته شده، جو و آرد نخودچی را اضافه کنید. کمی نمک و پودر سیر بزنید و هم بزنید. حالا مواد را با غذاساز یا گوشت کوب برقی میکس کنید. اگر مواد چسبنده بود، کمی آرد نخودچی اضافه کنید.

مرحله ۶: شکل دادن کوفته‌ها

از مواد کوفته بردارید و با دست به اندازه دلخواه گرد کنید. کوفته‌ها را برای ۱۰ دقیقه در فریزر قرار دهید تا خوب منسجم شوند.

مرحله ۷: آماده کردن سس

پیاز را رنده کنید و با مقداری روغن، زردچوبه و نمک تفت دهید تا سبک و طلایی شود. هویج نگینی شده و پیازچه را اضافه کنید و تفت دهید. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا خامی رب از بین برود.

مرحله ۸: پختن کوفته‌ها

یک لیوان آب جوش را به تابه اضافه کنید. هنگامی که آب شروع به جوشیدن کرد، کوفته‌ها را داخل تابه بگذارید و برای ۳۰ دقیقه زمان دهید تا پخته شوند. در حین پختن، سس را روی کوفته‌ها بریزید تا مزه‌دار شوند.

مرحله ۹: سرو کوفته‌ها

کوفته شلغم را در ظرف سرو بکشید و با نان و سبزی میل کنید. نوش جان!

مطالب پربازدید از سراسر وب

  • مدل پیراهن خردلی طراحی جذاب دخترانه؛ جدیدترین مدل‌های ترند شده
  • مدل مانتو جلو بسته بلند شیک مجلسی و اسپرت برای بانوان شیک پوش
  • شومیز مجلسی زنانه صورتی بسیار شیک مناسب جشن، تولد و عروسی
  • شومیز مجلسی زنانه مشکی بسیار شیک و جذاب برای بانوان سخت پسند
  • طرز تهیه پیراشکی قارچ و اسفناج؛ بهترین پیش غذا برای مهمونی فامیلی
  • کت کوتاه جین گلدوزی شده فوق العاده شیک برای مهمونی و جشن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا