دستور آشپزی

طرز تهیه کوفته برنجی خوشمزه و مجلسی به سبک سنتی ایرانی

در نهایت

طرز تهیه کوفته برنجی

کوفته برنجی یه غذای خوشمزه و مقوی ایرانیه که خیلیا عاشقشن. این غذا ترکیبی از گوشت، برنج و یه سری سبزیجات خوش‌طعم داره که با همدیگه یه طعم بی‌نظیر رو می‌سازن. اگه دوست داری یه غذای سنتی و متفاوت رو تجربه کنی، حتما این دستور رو امتحان کن!

برای تهیه کوفته برنجی، اول برنج و لپه رو چند ساعت خیس کن، بعد جداگونه بپز. پیاز رو رنده کن و با گوشت، برنج و لپه پخته، تخم مرغ، آرد نخودچی، نمک، فلفل، زردچوبه و سبزیجات مخلوط کن. مواد رو خوب ورز بده و داخل یخچال بذار. بعد به اندازه پرتقال بردار، وسطش آلو بذار و گرد کن. کوفته‌ها رو تو آب جوش بنداز و حدود نیم ساعت بپز. آخر سر سس گوجه درست کن و روی کوفته‌ها بریز. نوش جان!

مواد لازم برای ۴ نفر مقدار
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
برنج ۲.۵ پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
پیاز ۲ عدد
لپه ۴ قاشق غذاخوری
آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
شوید تازه و خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
تره تازه و خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
جعفری تازه و خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری
ترخون خشک ۱ قاشق غذاخوری
مرزه خشک ۱ قاشق غذاخوری
شنبلیله خشک ۱ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی رنده شده ۳ عدد
آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
آلو یا گوجه سبز به مقدار لازم برای داخل کوفته
نمک، فلفل، زردچوبه و روغن به میزان لازم

طرز تهیه کوفته برنجی

مرحله ۱: خیساندن برنج و لپه

چند ساعت قبل از شروع، برنج و لپه را بخیسانید. بعد از خیساندن، برنج و لپه را بشویید و هر کدام را جداگانه در قابلمه با مقداری آب بپزید. وقتی برنج جوش آمد، می‌توانید کمی از سبزی‌های تازه و زردچوبه اضافه کنید و سپس برنج را آبکش کنید. آب برنج را نگه دارید چون بعداً به آن نیاز داریم.

مرحله ۲: آماده‌سازی پیاز

یکی از پیازها را ریز رنده کنید و آب آن را بگیرید. پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده، برنج پخته، لپه پخته، نمک، فلفل، زردچوبه و سبزی‌های تازه مخلوط کنید. تخم مرغ و آرد نخودچی را هم اضافه کرده و مواد را خوب ورز دهید تا کاملاً با هم ترکیب شوند.

مرحله ۳: ورز دادن و سفت کردن مواد

مواد مخلوط شده را به ظرف بکوبید تا سفت و چسبناک شوند. این کار باعث می‌شود که کوفته‌ها در هنگام پخت نریزند. بعد از ورز دادن، مواد کوفته را داخل یخچال بگذارید تا کمی خنک شوند.

مرحله ۴: تشکیل کوفته‌ها

به اندازه یک پرتقال از مواد کوفته بردارید و در کف دست پهن کنید. یک آلو یا گوجه سبز را وسط آن قرار داده و مواد را ببندید و گرد کنید. این کار را برای بقیه مواد تکرار کنید.

مرحله ۵: آماده‌سازی آب کوفته

آب برنج که قبلاً نگه داشته بودید را در قابلمه بریزید و به جوش بیاورید. کوفته‌ها را به آرامی در آب در حال جوش قرار دهید. این کار باعث می‌شود کوفته‌ها از هم نپاشند.

مرحله ۶: پخت کوفته‌ها

کوفته‌ها را حدود نیم ساعت در آب در حال جوش بپزید. در این مدت، آب کوفته برنجی کمی غلیظ می‌شود و کوفته‌ها کاملاً پخته می‌شوند.

مرحله ۷: آماده کردن سس

گوجه فرنگی رنده شده، پیاز دوم خرد شده و کمی روغن را در قابلمه تفت دهید. بعد از چند دقیقه، آبلیمو، نعنا خشک، ترخون خشک، مرزه خشک و شنبلیله خشک را اضافه کنید و مخلوط کنید. سس را روی کوفته‌ها بریزید و بگذارید چند دقیقه دیگر بپزند.

مرحله ۸: سرو کردن

وقتی کوفته‌ها و سس به خوبی پخته شدند، غذا آماده است. کوفته‌ها را با کمی سبزی تازه تزئین کرده و سرو کنید.

مطالب پربازدید از سراسر وب

  • بیلرسوت جین دامنی شیک و جذاب برای خانم های شیک پوش و اهل مد
  • طرز تهیه شامی جو پرک خانگی خوشمزه و سریع برای شام
  • شومیز مجلسی زنانه صورتی بسیار شیک مناسب جشن، تولد و عروسی
  • پیراهن دخترانه آستین پفدار شیک و راحت برای تعطیلات و جشن تولد
  • مدل مانتو بلند جین فوق العاده شیک و ساده برای بانوان خت پسند
  • دامن کلوش زنانه جین بلند با طرح های بسیار شیک و جذاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا