دستور آشپزی

طرز تهیه کله جوش زنجانی مقوی و خوشمزه برای شام

در نهایت

طرز تهیه کله جوش زنجانی

طرز تهیه کله جوش زنجانی خیلی ساده است و برای یه شام خوشمزه و سنتی عالیه. کله جوش یه غذای مقوی و خوشمزه است که با مواد اصلی مثل عدس، برنج و کشک درست می‌شه. در کنار اینا از کوفته ریزه هم می‌تونید استفاده کنید تا خوشمزه‌تر بشه. حالا بریم سراغ مواد لازم و بعد مراحل تهیه این غذای خوشمزه.

برای تهیه کله جوش زنجانی، اول پیاز و سیر رو تفت می‌دید، بعد آرد، نعنا خشک و پونه اضافه می‌کنید. عدس، لپه و برنج رو که از قبل خیس کردید، اضافه می‌کنید و با آب می‌پزید. وقتی مواد پخت، سیب زمینی خرد شده رو می‌ریزید و نمک می‌زنید. در نهایت ماست یا کشک و گردو رو اضافه می‌کنید و می‌ذارید تا جا بیفته. با نون سنگگ ترید کنید و نوش جان!

مواد اصلی مقدار
عدس ۱ پیمانه
لپه ۱/۴ پیمانه
برنج ۱/۴ پیمانه
ماست به میزان لازم
کشک به میزان لازم
کوفته ریزه (دلخواه) به میزان لازم
دیگر مواد مقدار
پیاز ۲ عدد متوسط
سیر ۲ حبه
سیب زمینی مکعبی خرد شده ۱ عدد متوسط
نعنا، کاکوتی خشک و پونه ۲ قاشق غذاخوری
روغن به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
گردو پودر شده به میزان لازم

طرز تهیه کله جوش زنجانی

مرحله ۱: تفت دادن پیاز و سیر

پیاز رو پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید. داخل یه تابه با کمی روغن و زردچوبه تفت بدید تا پیاز سبک بشه. سیر پوره شده رو هم اضافه کنید و تفت بدید تا عطر سیر بلند بشه.

مرحله ۲: اضافه کردن آرد و ادویه‌ها

کمی فلفل سیاه و آرد رو به تابه اضافه کنید و تفت بدید تا بوی خامی آرد گرفته بشه. نعنا خشک و پونه پودر شده رو هم اضافه کنید و مواد رو خوب هم بزنید.

مرحله ۳: تفت دادن حبوبات و برنج

عدس، لپه و برنج رو که از قبل خیس کردید به تابه اضافه کنید و کمی تفت بدید. این کار باعث میشه طعم مواد بهتر با هم ترکیب بشن.

مرحله ۴: اضافه کردن آب و جوشاندن مواد

۱ لیوان آب به مواد اضافه کنید و بذارید تا بجوشه و آرد حل بشه. بعد از اینکه آرد کاملاً باز شد، ۲ لیوان دیگه آب اضافه کنید و بذارید حبوبات و برنج خوب پخته و نرم بشن.

مرحله ۵: اضافه کردن سیب زمینی

وقتی حبوبات و برنج پختن، سیب زمینی رو پوست بگیرید و مکعبی ریز خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. نمک کله جوش رو هم تنظیم کنید و بذارید مواد چند دقیقه دیگه بپزن.

مرحله ۶: اضافه کردن ماست یا کشک

ماست یا کشک ترش رو به قابلمه اضافه کنید. دقت کنید که کله جوش نباید خیلی رقیق باشه. کشک رقیق شده با ماست همزده رو به اندازه ۱/۲ پیمانه اضافه کنید و تا لحظه جوش آمدن مداوم هم بزنید.

مرحله ۷: اضافه کردن گردو

وقتی کشک یا ماست خوب گرم شد، گردو رو به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. بعد از چند دقیقه کله جوش زنجانی خوشمزه آماده است.

مرحله ۸: سرو کردن

کله جوش رو توی ظرف سرو بریزید و با نان سنگگ تلیت کنید. نوش جان!

مطالب پربازدید از سراسر وب

  • گلدان پایه فلزی طلایی مدرن؛ چگونه با این گلدان شیک فضای خانه را لوکس‌تر کنید؟
  • لیوان اسموتی فانتزی مدرن؛ انتخابی شیک برای لذت بردن از نوشیدنی‌های خنک
  • ست کیف و کفش چرم مصنوعی؛ راهنمای انتخاب بهترین رنگ‌ها و مدل‌ها
  • گوشواره آمیتیس کریستالی درخشان؛ انتخابی هوشمندانه برای استایل‌های مجلل و کلاسیک
  • طرح حنا کلاسیک و ساده؛ بهترین طرح‌ها برای مراسم‌های خاص و رسمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا