طرز تهیه مربای زردآلو نصف شده مجلسی و خوشمزه

مربای زردآلو نصف شده یکی از خوشمزه ترین و جذاب ترین مرباها ست. امیدوارم که این مربای زردآلو مجلسی رو درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
مواد لازم برای تهیه مربای زردآلو نصف شده
- زردآلو ۱.۵ کیلو (بدون هسته ۱۳۰۰ گرم)
- شکر ۱۱۰۰ گرم
- زعفران به میزان دل خواه
- آب لیمو ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه مربای زردآلو نصف شده مجلسی و خوشمزه
برای شروع ابتدا زردآلو ها رو شستم و خشک شده رو دو نیم کردم و هسته هاش رو جدا کردم. روی ترازو گذاشتم حدود ۱۳۰۰ گرم شد بدون هسته شد.
من زردآلو رو دو نیم کردم اگه زردآلو هاتون بزرگ تره می تونید هر چند قسمت بخواید تقسیم کنید و این که زردآلوهاتون نرم خیلی نباشند.
بسته به نوع زردآلوهاتون و میزان شیرینیش داره که چه قدر شکر بخواد من به نسبت مساوی نریختم چون زردآلو شیرین بود و برای این مقدار ۱۱۰۰ گرم شکر ریختم.
داخل قابلمه لا به لا زردآلو و شکر پاشیدم. (قابلمه اگر لعابی باشه مربا خوش رنگ و شفاف میشه، اگر هم نبود مشکلی نداره.) درش رو هم گذاشتم و در یخچال قرار دادم، ۱۲ تا ۲۴ ساعت بمونه خودش آب می اندازه.
روی حرارت ملایم قرار دادم. وقتی جوشید کفش رو گرفتم. دور دیواره های ظرف رو هم با قلمو آغشته با آب لیمو پاک کردم، زعفران هم بابت خوش رنگ تر شدن و جذاب تر شدنش ریختم و الا بدون زعفران بازم عالی و توش رنگ که خواستید می تونید نریزید.
آخر کار هم آب لیمو ریختم، از زمان جوش حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه ای زردالو می پزه. زیاد نمونه که له نشه. اگه دیدید که زردالوها نرم شدن و شربت قوام نیومده زردآلوها رو بردارید بزارید شربتش جدا بجوشه و به غلظت برسه و قوام کافی داشته باشه و بعد اخر کار زردآلوها رو اضافه کنید.
داخل ظرف های درب بسته قرار دادم و گذاشتم یخچال.
اگر مدت زیادی می خواید نگه داری بشه داخل فریزر بزارید.
در مورد شکرک زدن مرباها :مرباتون بیش از حد جوشیده و یا شکرش کم باشه، شکرک میزنه. برای رفع شکرک یه کم آب جوش داخل مرباتون بریزین و روی حرارت و بهش کمی آبلیمو بریزین، یکی دو قل زد کافیه و شکرکش از بین میره.
در مورد کپک زدن مرباها هیچ وقت قاشقی که تمیز نیست داخل مربا نزنین و الا مرباتون کپک میزنه.
شکر مرباتون کم باشه اگه خوب نپزه و اگه قوام نیومده، مرباتون کپک میزنه.
داخل این مربا می تونین خود هسته زردالو رو پوستش رو بگیرین و داخلش بریزین و یا حتی خلال بادام و یا پسته.