دستور آشپزی

طرز تهیه کوفته جعفری خوشمزه و مجلسی به روش سنتی

در نهایت

طرز تهیه کوفته جعفری

طرز تهیه کوفته جعفری یکی از خوشمزه‌ترین و ساده‌ترین دستورهای غذایی ایرانیه که میشه برای ناهار یا شام آماده کرد. این غذا ترکیبی از گوشت چرخ‌کرده، سبزیجات معطر و برنجه که به راحتی آماده میشه. با دنبال کردن این دستور پخت می‌تونید یه کوفته خوشمزه و مقوی درست کنید که همه دوست خواهند داشت.

برای تهیه کوفته جعفری، جعفری‌ها رو خرد کنید و برنج رو با کمی نمک نیم‌پز کنید. پیاز رو رنده کرده و با گوشت چرخ‌کرده، تخم‌مرغ، برنج، جعفری و ادویه‌ها مخلوط کنید و حسابی ورز بدید. کوفته‌ها رو گرد کرده و داخل یخچال بذارید. بعد سرخشون کنید و با پیاز نگینی و رب سس درست کنید. کوفته‌ها رو داخل سس بذارید تا بپزن. در نهایت با نون یا پلو سرو کنید. نوش جان!

مواد اصلی مقدار
گوشت چرخ‌کرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
جعفری تازه ۲ دسته
برنج ۲/۳ پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
مواد دیگر مقدار
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
آبلیمو به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
زیره به مقدار لازم

طرز تهیه کوفته جعفری

مرحله ۱: آماده‌سازی جعفری

ابتدا جعفری‌ها رو پاک کنید و بشورید. بعد از خشک شدن، اون‌ها رو ساطوری ریز خرد کنید تا برای کوفته‌ها آماده بشن.

مرحله ۲: خیس کردن و پختن برنج

برنج رو با کمی نمک خیس کنید و بعد روی حرارت قرار بدید. برنج رو کمی زنده‌تر از همیشه بردارید. نباید خیلی شل باشه چون کوفته‌ها شل و وا رفته می‌شن.

مرحله ۳: آماده‌سازی پیاز

یکی از پیازها رو پوست بگیرید و رنده ریز بزنید. آب پیاز رو بگیرید و داخل یک کاسه بریزید.

مرحله ۴: ترکیب مواد اولیه

پیاز رنده شده، گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، برنج، جعفری و ادویه‌ها رو داخل کاسه بریزید. این مواد رو حسابی با هم مخلوط کنید.

مرحله ۵: ورز دادن مواد

مواد رو حسابی ورز بدید. می‌تونید از استند میکسر استفاده کنید یا ۲۰ بار مخلوط رو به داخل کاسه بکوبید تا منسجم بشه.

مرحله ۶: شکل دادن کوفته‌ها

از مواد ورز داده شده به اندازه دلخواه بردارید و در دست گرد کنید. کوفته‌ها رو برای نیم ساعت داخل یخچال استراحت بدید. اگر زمان کافی ندارید، همون لحظه ادامه بدید.

مرحله ۷: سرخ کردن کوفته‌ها

کمی روغن داخل تابه بریزید و کوفته‌ها رو هر دو طرفشون سرخ کنید تا طلایی بشن.

مرحله ۸: آماده‌سازی سس

پیاز دیگه رو نگینی ریز خرد کنید و با کمی زردچوبه و فلفل سیاه تفت بدید تا سبک بشه. بعد رب گوجه فرنگی رو اضافه کنید و تفت بدید تا بوی خامی رب از بین بره.

مرحله ۹: اضافه کردن آب و آبلیمو

کمی آب و آبلیمو به سس اضافه کنید و بگذارید کمی بجوشه تا مزه‌ها ترکیب بشن.

مرحله ۱۰: اضافه کردن کوفته‌ها به سس

سس رو به کوفته‌ها اضافه کنید و درب تابه یا قابلمه رو نیمه باز قرار بدید تا کم کم سس به خورد کوفته‌ها بره و غلیظ بشه.

مرحله ۱۱: چک کردن طعم سس

در انتها نمک سس رو تست کنید و به مقدار لازم اضافه کنید.

مرحله ۱۲: سرو کوفته

کوفته‌ها رو به همراه نان یا پلو سرو کنید. نوش جان!

مطالب پربازدید از سراسر وب

  • سربند مکرومه بافی بوهو؛ 15 ایده هنری و خلاقانه برای استایل بوهو
  • دیزاین ناخن گل برجسته؛ 15 ایده خلاقانه برای استایلی بی‌نظیر
  • رژ لب جامد و مخملی؛ 15 رنگ شیک و پرطرفدار برای هر فصل
  • جواهرات طلا لیزری پزشکی؛ 15 طرح مدرن و شیک برای علاقه‌مندان به نوآوری
  • النگو الماسی آمریکایی؛ 15 طرح لوکس و جذاب برای بانوان شیک‌پوش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا