طرز تهیه کلوچه قندی بروجرد به روش اصیل و سنتی

کلوچه قندی بروجرد یکی از شیرینی سنتی و خوشمزه شهر بروجرد هست که اگه تا به حال امتحان نکردید پیشنهاد می کنم یک بار امتحانش کنید.
مواد لازم برای تهیه کلوچه قندی بروجرد
- آرد قنادی ۶۰۰ گرم
- روغن حیوانی ۴۰۰ گرم (میتوانید از روغن جامد یا روغن صاف استفاده کنید و برای عطر کلوچه با مقدار کمی روغن حیوانی مخلوط کنید.)
- پودر قند ۵۰ گرم
- گلاب ۲ قاشق غذاخوری
- شهد ۴ قاشق غذا خوری
- پودر هل یک قاشق چای خوری
- وانیل کمی
دستور پخت کلوچه قندی بروجرد
برای شروع ابتدا آرد و ۳۰۰ گرم از روغن رو در یک ظرف گود با دور متوسط همزن حدود ده دقیقه هم می زنیم. (این قسمت خیلی مهمه، حتما باید یه خمیر پفکی بهمون بده)
چند بار ظرف رو دورگیری کنید تا آرد و روغن کاملا مخلوط بشن.
از اون طرف توی یه ظرف، پودر قند و گلاب رو مخلوط میکنیم، شهد، پودر هل و وانیل رو اضافه کرده و با هم ترکیب میکنیم.
وقتی که آرد و روغن کاملا مخلوط شدن مایع شهد رو اضافه میکنیم و کاملا مخلوط می کنیم، در این مرحله خمیر شیرینی تقریبا آماده شده اس، توی یه سینی آرد پاشیده و خمیر رو در سینی پهن کرده با کیسه فریزر می پوشونیم و در فریزر استراحت میدیم، این خمیر باید ۱۲ ساعت استراحت کنه، (برای من تقریبا ۲۴ ساعت توی فریزر موند.)
بعد از اینکه از فریزر در آوردیم، خمیر سفت شده رو قطعه قطعه کرده و مجددا باید ورز داده بشه ولی در حدی که به روغن نیفته، این خمیر رو در طرف همزن ریختم و وقتی تقریبا باز شد.
در این مرحله ۱۰۰ گرم مابقی روغن دستور رو اضافه میکنیم و خمیر رو جمع می کنیم.
از خمیر مقداری برداشته و طبق فیلم ورز داده و لول میکنیم، هر بار به اندازه گردو برداشته و چونه میکنیم (گرد می کنیم) و در سینی فر که نیازی به چرب کردن و یا کاغذ روغنی نداره با فاصله و منظم میچینیم.
هر دفه مقداری از خمیر رو بردارین و مابقی رو توی یخچال بذارید که خمیرتون گرم نشه، روی هر چونه یه دونه خلال پسته گذاشته، مهر می زنیم و با زعفران تزئین میکنیم و در فر از قبل گرم شده، ۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ دقیقه می پزیم، برای توستر ۲۰ درجه کمتر. درجه فر و زمان پخت با توجه به فر خودتون تنظیم کنید.