کیک و شیرینی

طرز تهیه شیرینی مغزدار خرمایی خوشمزه و مقوی

آشپز مگ

شیرینی مغزدار خرمایی با طعم بهشتی هم برای عید و برای سفره افطار ماه رمضان کنار چای بسیار مناسب و مقویه، بافت شیرینی هم نرم و عالیه. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.

مواد لازم برای تهیه شیرینی مغزدار خرمایی

  • آرد شیرینی پزی ۲ پیمانه
  • کره نرم ۱۰۰ گرم (نیم ساعت در دمای محیط)
  • شیر عسلی ۶ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع ۵ قاشق غذاخوری
  • بکینگ پودر نصف قاشق چای خوری

مواد لازم برای مغزی شیرینی

  • خرمایی که خیلی نرم نباشه ۲۰۰ گرم
  • دارچین یک قاشق چای خوری
  • پودر هل نصف قاشق چای خوری

دستور پخت شیرینی مغزدار خرمایی

برای شروع ابتدا خرما رو هسته گیری می‌کنیم بخار کتری می‌ذاریم حدود نیم ساعت تا خرما مقداری نرم بشه.

بعد با چنگال لهش می‌کنیم دارچین و هل رو بهش اضافه می‌کنیم. برای اینکه راحت‌تر گلوله بشه نیم ساعت داخل یخچال قرار میدیم بعد با دست چرب گلوله‌های به اندازه فندق آماده می‌کنیم کنار می‌ذاریم.

حالا آرد و بکینگ پودر رو الک می‌کنیم کره نرم هم دمای محیط شیر عسلی و روغن مایع رو با لیسک خوب مخلوط می‌کنیم آرد رو مخلوط می‌کنیم و با لیسک یا سرانگشتان خمیر رو جمع می‌کنیم.

به هیچ عنوان خمیر رو با کف دست ورز ندین چون به روغن میفته خمیر نیازی به استراحت نداره.

از خمیربه اندازه گردوی کوچیک برمی‌داریم در دستمون گلوله خرما رو بینش میذاریم درز خمیر رو می‌بندیم. در دست گلوله می‌کنیم با کاتر فشاری شیرینی رو کاتر می‌زنیم و در سینی فر می‌چینیم.

من از خمیر گلوله‌های ۲۰ گرمی برداشتم که تمام شیرینی‌هام یکدست بشه. این مقدار ۲۸ عدد شیرینی میده تمام شیرینی‌ها رو در سینی فر چیده و در فر از قبل گرم شده با حرارت فر برقی ۱۶۰ درجه سانتی گراد گازی ۱۷۰ سانتی گراد درجه به مدت تقریبی ۱۲ الی ۱۵ دقیقه می پزیم.

وقتی شیرینی از اطراف کمی رنگ گرفت بعد از ۱۲ دقیقه کاملاً پخته هست بیشتر از این تایم شیرینیتون داخل فر بمونه کاملاً خشک میشه.

نکته مهم: آبخور آردها فرق داره اگر خمیرتون سفت بود یکی دو قاشق مربا خوری آب یا گلاب به خمیر اضافه کنید تا خمیری نسبتا نرم که وقتی در دست گلوله میکنید بدون ترک باشه داشته باشید.

برای یکدست و زیبایی بیشتر حتما گلوله های خمیرتون رو با ترازو وزن کنید. سرعت عمل داشته باشید خمیر در محیط خشک نشه و بعد از چیدن شیرینی ها در سینی بلافاصله در فر گرم بپزید.

بعد از ۱۲ دقیقه شیرینی زیاد تو فر نمونه خشک میشه اگه مثل من دوست داشتید روی شیرینی رنگ بگیره ۴ الی ۵ دقیقه گریل با همون دما بذارید و کنار فر باشید که نسوزونیدش.

بافتش شیرینی مانند و بسیار خوشمزه و ترد با مغزی نرم خرمایی میبردتون بهشت، به امتحانش می ارزه!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا