اخبار اقتصادی

قفل عرضه‌های اولیه در بازار سرمایه باز می‌شود

کارشناس بازار سرمایه گفت: عرضه‌های اولیه سهام، به کشف قیمت واقعی دارایی‌ها و ایجاد شفافیت در بازار کمک می‌کند.

تجارت نیوز

به گزارش تجارت نیوز،

همایون دارابی،کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه عرضه‌های اولیه سهام، به کشف قیمت واقعی دارایی‌ها و ایجاد شفافیت در بازار کمک می‌کند، گفت: پس از بهبود نسبی شرایط بازار، انجام عرضه‌های اولیه سهام می‌تواند ضمن احیای اعتماد سرمایه‌گذاران، موجب افزایش مشارکت سرمایه‌گذاران در بازار و تقویت نقدشوندگی شود.

بازار سرمایه به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای تأمین مالی برای شرکت‌ها و موتور محرک رشد اقتصادی، همیشه در معرض نوسانات و تغییرات است. در دوره‌هایی که بازار با افت شدید مواجه می‌شود، یکی از تصمیماتی که اغلب اتخاذ می‌شود، توقف عرضه‌های اولیه سهام است. این تصمیم با هدف محافظت از سرمایه‌گذاران و ایجاد ثبات در بازار گرفته می‌شود؛ اما آیا این توقف طولانی‌مدت، به نفع بازار سرمایه و اقتصاد کشور خواهد بود؟

در همین ارتباط، همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه ضمن بیان مطلب فوق با تأکید بر اهمیت عرضه‌های اولیه سهام در بازار سهام، گفت: عرضه‌های اولیه سهام، مهم‌ترین منبع تأمین مالی برای شرکت‌های نوپا و رو به رشد است. این شرکت‌ها با جذب سرمایه از طریق بازار سرمایه، می‌توانند به توسعه فعالیت‌های خود، ایجاد اشتغال و افزایش تولید ملی کمک کنند.

او، رشد اقتصادی را از دیگر مزیت‌های مهم عرضه‌های اولیه دانست و افزود: رشد بازار سرمایه و انجام مستمر عرضه‌های اولیه، به افزایش سرمایه‌گذاری، افزایش تولید ناخالص داخلی و در نهایت رشد اقتصادی کشور کمک می‌کند.

این کارشناس بازار سرمایه با تأکید بر اینکه تنوع‌بخشی به سبد سرمایه‌گذاری امکانی است که عرضه‌های اولیه فراهم می‌کند، ادامه داد: عرضه‌های اولیه سهام، به کشف قیمت واقعی دارایی‌ها و ایجاد شفافیت در بازار کمک می‌کند.

ضرورت انجام عرضه‌های اولیه

او در ادامه به تشریح لزوم انجام عرضه‌های اولیه پس از بهبود نسبی بازار سرمایه پرداخت و گفت: پس از بهبود نسبی شرایط بازار، انجام عرضه‌های اولیه سهام ضمن احیای اعتماد سرمایه‌گذاران، می‌تواند موجب افزایش مشارکت سرمایه‌گذاران در بازار و تقویت نقدشوندگی شود.

دارابی با اشاره به اینکه عرضه‌های اولیه سهام، می‌تواند سرمایه‌گذاران خارجی را به سمت بازار سرمایه ایران جذب کند و به افزایش منابع ارزی کشور کمک کند، افزود: با انجام عرضه‌های اولیه سهام، شرکت‌های خصوصی می‌توانند به‌سرعت و سهولت بیشتری به منابع مالی دست یابند و در نتیجه، بخش خصوصی تقویت خواهد شد.

او، کاهش وابستگی به منابع بانکی را از دیگر مزیت‌های عرضه‌های اولیه سهام دانست و تصریح کرد: با توجه به این نکات اگرچه توقف عرضه‌های اولیه سهام در دوره‌های نوسانات شدید بازار می‌تواند به‌عنوان یک اقدام پیشگیرانه تلقی شود، اما توقف طولانی‌مدت آن، می‌تواند به اقتصاد کشور و بازار سرمایه آسیب برساند.

کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه پس از بهبود نسبی شرایط بازار، انجام عرضه‌های اولیه سهام با رعایت اصول احتیاط و نظارت دقیق، ضروری است، افزود: این امر به تقویت بازار سرمایه، رشد اقتصادی و توسعه بخش خصوصی کمک می‌کند.

به گفته دارابی، عرضه‌های اولیه با عمق‌بخشی به بازار سرمایه و ایجاد تنوع ابزارهای سرمایه‌گذاری فرصت مناسبی برای ورود سرمایه‌گذاران جدید و آشتی دادن آن‌ها با بازار است؛ این امر البته با توجه بیشتر به بازارگردانی و رکن متعهد عرضه در جریان عرضه اولیه بهتر می‌تواند محقق شود.

او در پایان تأکید کرد: کارنامه بازار سرمایه فقط شاخص و روند قیمت‌ها نیست بلکه یک شاخص مهم و اساسی دیگر، تعداد عرضه‌های اولیه و پذیره‌نویسی‌ها به‌عنوان جریان حرکت واقعی بازار اولیه و ثانویه در اقتصاد کشور است.

قفل عرضه‌های اولیه در بازار سرمایه پس از قریب به ۴ ماه توقف با برنامه‌ریزی چند جلسه معارفه در حال باز شدن است، آخرین عرضه اولیه در تاریخ ۱۸ تیرماه با عرضه اولیه شرکت «نور ایستا پلاستیک» رقم خورد. توقف عرضه‌های اولیه در بازار سرمایه در حالی انجام ‌شده که مهم‌ترین دلیل ذکر شده برای آن تداوم نوسانات کاهشی بازار بوده است.

منبع :

سنا

به اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا