عربستان 2030؛ توسعه پایدار، محیطزیستی پاک

به گزارش تجارتنیوز، عربستان سعودی به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان نفت جهان، در سالهای اخیر با چالشهای متعددی در زمینه آلودگی هوا و حفظ محیط زیست روبرو بوده است. با این حال، این کشور در حال برداشتن گامهای مهمی برای مقابله با این چالشها و ارتقای کیفیت زندگی مردم است.
معرفی بنزین و گازوئیل پاک یورو 5
به نقل از zawya، وزارت انرژی عربستان سعودی روز سهشنبه 27 فوریه ( 8 اسفند) از تکمیل عرضه بنزین و گازوئیل پاک یورو 5 در بازارهای این کشور خبر داد تا جایگزین سوختهای بنزین و دیزل موجود در بازار شود.این وزارتخانه اعلام کرد که این دو سوخت جدید، مانند سوختهای قبلی، برای همه وسایل حملونقل مناسب هستند و هدف از این تغییر، ارائه سوخت بسیار کارآمد و کم آلاینده است که به حفظ محیط زیست و دستیابی به اهداف چشمانداز 2030 عربستان کمک میکند.
این وزارتخانه اعلام کرد که راهاندازی این دو محصول در راستای تلاشهای عربستان برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای و رسیدن به هدف بیطرفی صفر تا سال 2060 از طریق اجرای رویکرد اقتصاد کمکربن است. این رویکرد در چارچوبی منطبق با برنامههای توسعه عربستان است که از نقش پیشگام آن در حمایت از تلاشهای بینالمللی مرتبط با حفاظت و حفظ محیط زیست و مقابله با اثرات تغییرات اقلیمی و در عین حال حفظ موقعیت عربستان بهعنوان تامینکننده قابل اعتماد انرژی جهانی ناشی میشود.
این وزارتخانه اظهار داشت که این دو محصول جدید با اهداف طرح عربستان سبز و برنامه بهرهوری انرژی که استاندارد اقتصاد سوختی عربستان سعودی را با هدف بهبود بهرهوری مصرف انرژی و ترغیب تولیدکنندگان خودرو برای معرفی آخرین تکنولوژیهای بهرهوری انرژی در خودروهای وارداتی به عربستان سعودی راهاندازی کرده است، سازگار هستند.
مزایای استفاده از سوختهای یورو 5
سوختهای یورو 5 با دارا بودن استانداردهای آلایندگی پایینتر، به طور قابل توجهی به کاهش انتشار گازهای گلخانهای و آلایندهها کمک میکنند. این امر به نوبه خود، منجر به بهبود کیفیت هوا و سلامت عمومی میشود.
لازم به ذکر است که استاندارد یورو ۵ بهترین استانداردها و تکنولوژی های مدرن را ارائه میدهد. مشخصات استاندارد آلایندگی اروپا یورو ۵ باهدف ایجاد محیطی پاکتر، سالم تر و ایمنتر است. مشخصات مونوکسید کربن از ۱.۵ درصد فراتر نمیرود در حالی که مشخصات سوخت دیزل یورو ۲ باعث آلودگی بیشتر میشود.
سرمایهگذاری 1.6 میلیارد دلاری در پروژههای محیط زیستی
منصور المشعیتی معاون وزیر محیط زیست، آب و کشاورزی عربستان سعودی از برنامههای این کشور برای سرمایهگذاری بیش از 6 میلیارد ریالی (1.6 میلیارد دلار) در پروژههای سازگاری با محیط زیست تا پایان سال 2030 خبر داد. این سرمایهگذاریها در راستای استراتژی ملی محیط زیست این کشور انجام میشود که بر توسعه پایدار و مشارکت بخش خصوصی تمرکز دارد.
استراتژی ملی محیط زیست، که توسط این وزارتخانه در سال 2016 آغاز شد، راه حلهای پایدار با مشارکت قابل توجه بخش خصوصی را با هدف اهداف توسعه دوستدار محیط زیست ترکیب میکند. این انجمن که اولین بار در نوع خود است، بر اهمیت تلاشهای مشترک برای تقویت محیط زیست پایدار، حفظ منابع طبیعی، ارتقای کیفیت زندگی و بهبود خدمات برای افراد تاکید میکند.
المشعیتی همچنین به مطالعه بانک جهانی در سال 2014 اشاره کرد که هزینه تخریب محیط زیست را بیش از 86 میلیارد ریالی عربستان تخمین زد و بر نقش حیاتی حفاظت از محیط زیست در تامین غذا و آب و دستیابی به رونق اقتصادی تاکید کرد.
اقدامات اخیر عربستان سعودی در زمینه ارتقای کیفیت سوخت و سرمایهگذاری در پروژههای زیستمحیطی، نشاندهنده تعهد این کشور به حفظ محیط زیست و ارتقای کیفیت زندگی مردم خود است. این گامها، عربستان را در مسیر دستیابی به اهداف توسعه پایدار و مقابله با چالشهای جهانی تغییرات اقلیمی یاری خواهد کرد.