کاهش ۲۰ درصدی سود خالص چادرملو
سود خالص شرکت چادرملو در ۶ ماهه ابتدایی سال جاری ۹ هزار میلیارد تومان بود. این درحالی است که سود آوری این شرکت در مدت مشابه سال قبل ۱۱ هزار میلیارد تومان گزارش شده بود. در واقع شاهد افت ۲۰ درصدی در سود خالص این شرکت می باشیم. آیا این روند کاهش سود ادامه خواهد یافت؟ مشکل چیست؟
به گزارش نبض بورس، شرکت صنعتی و معدنی چادرملو از جمله غول های بازار سرمایه محسوب می شود. بررسی صورت های مالی این شرکت نشان می دهد که چادرملو روند نزولی را آغاز کرده است و شرایط در این شرکت خوب نیست.
اُفت ۲۰ درصدی سود خالص و اُفت ۳۰ درصدی سود عملیاتی
سود خالص شرکت چادرملو در ۶ ماهه ابتدایی سال جاری ۹ هزار میلیارد تومان بود. این درحالی است که سودآوری این شرکت در مدت مشابه سال قبل ۱۱ هزار میلیارد تومان بود. در واقع شاهد افت ۲۰ درصدی در سود خالص این شرکت بوده ایم. باید خاطر نشان کرد سود غیرعملیاتی بخشی از سود شرکت را پوشش داده است وگرنه سود عملیاتی شرکت بیش از ۳۰٪ افت داشته است.
مشکل چادرملو چیست؟ آیا روند کاهش سود ادامه دارد؟
شرکت از بابت ذخایر سنگ آهن با مشکل روبه رو بوده و شفافیت کافی را از این موضوع به بازار مخابره نکرده است. تولید کنسانتره سال گذشته شرکت ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تن بوده است اما در سال جاری تولید کنسانتره ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تن می باشد. افت ناشی از تولید کنسانتره ناشی از کمبود سنگ آهن در این شرکت می باشد. در سامانه کدال شرکت موضوع کاهش خوراک ورودی را تایید کرده است. یکی از مطالبات بازار شفافیت این شرکت در مورد ذخایر این شرکت می باشد. شرکت چادرملو به سمت تملک و کشف معادن جدید رفته اما نیاز شرکت را رفع نخواهد کرد.
شرکت چادرملو با اختیار داشتن نیروگاه برای تامین برق نتوانسته مزیتی برای سهامداران از این محل ایجاد کند. این شرکت فقط توانسته است نرخ برق را در ۳ ماه گذشته کمی کمتر از سایر رقبا گزارش کند اما اگر به ماه های گذشته نگاه کنیم با وجود داشتن نیروگاه هیچ مزیتی برای شرکت وجود ندارد. امیدواریم با پیگیری شرکت و پیدا کردن راه حل برای استفاده از نیروگاه خود، چادرملو بتواند از نیروگاه های خود که با هزینه خود و سهامداران ساخته است بهره کافی ببرد.
یکی دیگر از مسائل سومدیریت در این شرکت پیشبرد پروژه هایی می باشد که دارای عدم صرفه اقتصادی برای سهامداران می باشد. برخی از پروژه ها شامل صنایع فولاد رهام پارس، مجتمع آهن و فولاد الماس آرتاویل و فولاد اقلید پارس می باشد. بخشی از این پروژه ها که توجیه اقتصادی ندارد ممکن است به صورت دستوری بر این شرکت تحمیل شده باشد.
امیرعلی طاهرزاده در حال حاضر مدیرعامل شرکت صنعتی معدنی چادرملو می باشد و بخشی از مشکلات حال حاضر چادرملو به مدیریت ضعیف ایشان باز می گردد. امید است که این شرکت بزرگ بورسی به نقاط اوج خود بازگردد.