اخبار بورس

جوابیه شرکت صنعتی و معدنی چادرملو (کچاد) به خبر نبض بورس

در ۱۹ آبان ماه سال جاری خبری در سایت نبض بورس با عنوان کاهش ۲۰ درصدی سود خالص چادرملو، آقای طاهرزاده در چادرملو چه خبر است؟ منتشر شد. در ادامه جوابیه شرکت چادرملو به این مطلب را می‌خوانید.

نبض بورس

به گزارش نبض بورس، در ۱۹ آبان ماه سال جاری خبری در سایت نبض بورس با عنوان کاهش ۲۰ درصدی سود خالص چادرملو، آقای طاهرزاده در چادرملو چه خبر است؟ منتشر شد. در ادامه جوابیه شرکت چادرملو به این مطلب را می‌خوانید.

جوابیه شرکت صنعتی و معدنی چادرملو (کچاد) به خبر نبض بورس

شرکت معدنی و صنعتی چادرملو از شرکت‌ها موثر در اقتصاد کشور و بازار سرمایه که سالهاست مورد وثوق میلیون‌ها سهامدار حقیقی و حقوقی است. این شرکت همواره ثابت کرده است در هر شرایط اقتصادی و در اوج تحریم‌ها توانسته قطار در حال حرکت خود را متوقف نکند و همچنان در اقتصاد کشور و توسعه منطقه نقش آفرین باشد. دلیل این مدعا ده‌ها طرح توسعه آن با هدف ایجاد ارزش افزوده، حفظ جایگاه سود آوری و ایجاد اشتغال در کشور است.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در سایت کدال، چادرملو در سال ۱۴۰۲ علیرغم مشکلات موجود در تامین خوراک اولیه، افزایش هزینه‌های تولید بالاخص حقوق مالکانه در قانون بودجه سالانه و محدودیت‌های انرژی موفق شده است حاشیه سود عملیاتی بیش از ۳۸ درصدی و حاشیه سود خالص ۴۲ درصدی را محقق سازد و از این حیث در میان شرکت‌های بورسی سنگ‌آهنی کشور رتبه دوم و در میان کل شرکت‌های بورسی فعال در زنجیره فولاد کشور رتبه سوم را به لحاظ حاشیه سود کسب کند. 

این شرکت با سرمایه اسمی ۳۲۴۰۰ میلیاردتومانی در ۱۲ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۲ موفق به کسب درآمد ۶۰ هزار و ۳۷۴ میلیارد تومان شد که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۳۸ درصد افزایش داشته است. سود خالص چادرملو هم معادل ۲۵هزار و ۴۱۷ میلیارد تومان بود که ۸۰ درصد بین سهامداران تقسیم شد که بی تردید این حاصل مدیریت هوشمند و تلاش و همت تمامی کارکنان شرکت بوده است.

از سویی دیگر سرمایه اسمی این غول معدنی امسال برابر با ۱/۳۷ هزار میلیارد تومان رسیده است که این امر بیانگر افزایش بیش از ۳ برابری سرمایه ثبتی شرکت از سال ۱۴۰۱ تاکنون بوده است.

آنالیز عملکرد ۶ ماهه ۱۴۰۳ شرکت گویای آن است که:

شمش فولادی در سبد درآمدی بیزینس حرف اول را می‌زند. در این مدت ۶ ماهه، تقریبا ۵۰% از درآمد کل بیزینس از محل فروش این محصول حاصل شده و این امر با توجه به تکمیل زنجیره ارزش فولاد و نهایتا حاشیه سود بالاتر به عنوان یک مزیت محسوب می‌گردد.

-درنیمه نخست ۱۴۰۳ شاهد ثبت یک رکورد جدید در تولید شمش فولادی هستیم، بدین صورت که تقریبا ۵۶۱ هزار تن شمش فولادی در این مدت تولید شده است! این عدد در دوره مشابه برابر با ۵۵۷ هزار تن بوده است!
– البته تناژ تولید این محصول در شهریور ماه در سطح تقریبا ۹۷ هزار تن گزارش شده است! بالاترین میزان تولید در تابستان ۱۴۰۳؟!
– بنابراین دیتای مندرج در صورت‌های مالی بیزینس، حاشیه سود ناخالص این محصول در سطح ۴۱% محاسبه شده است! یعنی به ازای هر ۱۰۰ میلیارد فروش شمش، ۴۱ میلیارد تومان سود ناخالص مجموعه است!
-بررسی موجودی انبار، تناژ تولید و فروش این محصول بیانگر وجود تقریبا ۸۰ هزار تن شمش فولادی در انبار‌های شرکت است.
-در شهریور ماه هر تن شمش فولادی در سطح ۸/۲۲ میلیون تومان معامله شده! بنابراین در انتهای شهریور، بیش از ۸۱/۱ هزار میلیارد تومان درآمد شمش فولادی در انبار‌های شرکت نهفته است!

دیگر محصول استراتژیک شرکت، گندله است. در شهریور ۱۴۰۳ هر تن گندله به نرخ ۱۱/۵ میلیون تومان معامله شده است! این عدد در شهریور ۱۴۰۲ برابر با ۷/۴ میلیون تومان بوده! بنابراین در یک سال اخیر، نرخ فروش این محصول تقریبا ۴۰۰ هزار تومان در هر تن بیشتر شده است. در اسکیل ۶ ماهه، مجموعا ۵۶/۱ میلیون تن گندله تولید کرده! این عدد در دوره مشابه برابر با ۹۵/۱ میلیون تن بوده است و دلیل اصلی این کاهش تولید، انجام تعمیرات اساسی به مدت ۴۵ روز بوده است و پیش بینی می‌گردد همانند سنوات قبل اهداف تولید برنامه ریزی شده طی ۶ ماهه دوم سال محقق گردد.

اما مهمترین ویژگی این شرکت به عنوان یکی از شرکت‌های پیشرو در تکمیل زنجیره ارزش فولاد، سرمایه گذاری‌های قابل توجه در توسعه فعالیت‌ها است، به طوریکه در مجمع عمومی سال جاری خود نوید راه اندازی و بهره برداری از ۸ پروژه اثر بخش در حوزه صنعت و معدن کشور از بین ده‌ها طرح دردست اقدام در سال جاری را داد که تا پایان نیمه اول امسال بخشی از آن از جمله، فاز ۱ و ۲ گازی نیروگاه ۵۴۶ مگاواتی سیکل ترکیبی اردکان هر یک به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات، نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاوات اردکان، کارخانه تولید کنسانتره سنگ آهن در بهاباد با ظرفیت اسمی ۱ میلیون تا ۱ میلیون و ۳۰۰ هزارتن در سال، کارخانه تولید کلاف میلگرد سرمد ابرکوه به ظرفیت ۴۵۰ هزارتن در سال و ساخت و راه اندازی واحد تولید بریکت سرد از ضایعات آهن اسفنجی با استفاده از توان داخلی به اتمام و به بهره برداری رسید.

همچنین نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۱۰ مگاوات در بهاباد استان یزد و طرح انتقال آب به صنایع اردکان به زودی به بهره برداری می‌رسد. 

میزان سرمایه گذاری ۸ طرح توسعه چادرملو که امسال به بهره برداری می‌رسند بالغ بر ۲۴۰ هزار میلیارد ریال است که زمینه اشتغال مستقیم و غیر مستقیم حدود ۳ هزار نفر را فراهم می‌کند.
یاد آوری می‌شود در حال حاضر شرکت چادرملو بیش از ۷۰ طرح و پروژه مستقل و مشارکتی در راستای تحقق توسعه پایدار و شکوفایی اقتصاد کشور در دست اقدام دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا