خونریزی شدید در پریودی | بررسی 9 علت مهم خونریزی شدید قاعدگی

مجله دکتر دکتر
منوراژی در قاعدگی یا خونریزی شدید در پریودی، امری غیرطبیعی بوده و نیاز به درمان دارد. از شایعترین دلایل خونریزی شد در قاعدگی میتوان به سرطان رحم، فیبروم رحم و سندرم تخمدان پلی کیستیک اشاره کرد بنابر یافتههای محققان، خونریزی زیاد در پریود در 80 درصد اوقات موجب ضعف و کم خونی میشود و ممکن است باعث اختلالات روزمره شود. برای همین در صورت مشاهده هرگونه علائم مشکوک، به پزشک زنان مراجعه کنید. پزشک با انجام آزمایش خون، سونوگرافی، معاینه لگن و بررسی بیماریهای موروثی یا سابقه خانوادگی،علت خونریزی شدید در پریودی را تشخیص میدهد. در این مقاله از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر، دلایل خونریزی زیاد در عادت ماهانه را مورد بررسی قرار داده و راههای درمان آنها را معرفی خواهیم کرد.خواندن این مطلب، کمتر از ۹ دقیقه طول خواهد کشید. اگر سوالی در رابطه با خونریزی شدید پریودی دارید، در انتهای همین صفحه و در قسمت نظرات بنویسید تا پزشک پاسخ دهد.
خونریزی شدید پریودی یا قاعدگی (منوراژی) چیست؟
به خونریزی بیش از حد معمول در دوران قاعدگی اصطلاحا منوراژی (Menorrhagia) میگویند. این مشکل، عوارضی از جمله درد شدید شکم، سرگیجه، کم خونی و ضعف را بههمراه دارد. بانوانی که دچار این مشکل هستند، دردهای شکمی شدید را در دوران پریودی تجربه کرده و عموماً از انجام سادهترین کارها هم عاجز میشوند. منوراژی که با نام هایپر منوره نیز شناخته میشود در بعضی از بانوان ممکن است باعث ایجاد کمخونی شود. نوع خونریزی زیاد، معمولاً به مشکلات رحم یا هورمونهای بدن مربوط بوده و فرد را مجبور میکند تا هر ساعت نوار بهداشتی خود را تعویض کند. بنابراین اگر دارای خونریزی بیش از حد معمول هستید، بهتر است به یک پزشک متخصص مراجعه کرده و نسبت به تشخیص علت و درمان آن اقدام کنید.
علائم خونریزی زیاد در پریودی
خونریزی زیاد در پریودی یکی از مشکلات رایج در بین بانوان است. نشانههای هایپر منوره یا خونریزی شدید قاعدگی عبارت است از:
- ضرورت استفاده از دو نوار بهداشتی در دوران قاعدگی
- کثیف شدن پدهای بهداشتی در عرض یک ساعت
- خونریزی بیشتر از یک هفته
- ضرورت بیدار شدن در طول شب برای تعویض مکرر نوار بهداشتی
- درد شدید شکم
- ناتوانی در انجام امور روزانه
- دفع لختههای بزرگ خون
- احساس خستگی و ضعف مداوم، احساس تنگی نفس و فرسودگی، سرگیجه، تاری دید و مشاهده علائم کمخونی
در صورت مشاهده هر کدام از این علائم، هرچه سریعتر به دکتر مراجعه کنید.
علت خونریزی شدید در پریودی
علت خونریزی شدید در پریودی ممکن است در افراد مختلف کاملاً متفاوت باشد. دلیل اصلی این اختلال در بانوان هنوز ناشناخته است؛ اما بیماریهای خاصی هستند که در برخی مواقع باعث ایجاد منوراژی خواهد شد. مهمترین نکته در این رابطه، مراجعه بهموقع به پزشک است. مهم نیست که کجای ایران هستید، میتوانید بهترین متخصصان زنان شهرتان را پیدا کرده و برای درمان، به آنها مراجعه کنید. مثلا اگر ساکن شهر تبریز هستید، بیش از 63 نفر از دکتر زنان تبریز، آماده ویزیت شما برای مشخص کردن علت خونریزی شدید در پریودی هستند. شایعترین دلایل خونریزی شدید در قاعدگی، شامل موارد زیر میشوند:
فیبروم رحم
به تومورهای غیر سرطانی خوش خیم رحم در بانوان، فیبروم رحم میگویند که به طور معمول در سالهای باروری مشاهده میشوند. فیبروم رحم ممکن است در بعضی بانوان باعث خونریزی شدید در پریودی شود.
سرطان رحم
سرطان رحم یکی از بیماریهایی است که باعث خونریزی زیاد در پریودی میشود. اگر سرطان دهانه رحم یا سرطان رحم در دوران یائسگی بانوان رخ دهد، احتمال خونریزی را بیشتر خواهد کرد. همچنین انجام تست پاپ اسمیر در سالهای گذشته و مشاهده نتایج غیرطبیعی و مشکوک در آن نیز ممکن است یکی دیگر از علتهای منوراژی باشد.
مشکل عملکرد تخمدانها
اگر عملکرد تخمدانها در بانوان با اختلال همراه باشد، ممکن است فرد دچار خونریزی شدید در پریودی شود. این اختلال زمانی رخ میدهد که تخمدانها در طول چرخه پریودی تخمک آزاد نکنند. بدین ترتیب چرخه قاعدگی از حالت طبیعی خود خارج شده و بدن فرد هورمون پروژسترون را آزاد نمیکند. در نتیجه ممکن است عدم تعادل هورمونی و خونریزی شدید پریودی در فرد اتفاق بیفتد.
ارث و ژنتیک
برخی از اختلالات خونریزی ارثی مثل بیماری «فون ویلبراند» و اختلالات انعقادی خون میتواند به عنوان یکی از چندین علت خونریزی زیاد در پریودی دختران شناخته شود.
دارو
یکی دیگر از دلایل خونریزی غیرطبیعی در پریودی بانوان، مصرف دارو است. داروهای هورمونی مثل استروژن و پروژستینها، داروهای ضد التهابی، داروهای ضد انعقاد خون مثل وارفارین و… ممکن است باعث تشدید در خونریزی دوران قاعدگی زنان شود.
مشکلات هورمونی
عدم تعادل هورمونی میتواند باعث رشد بیش از حد بافت اندومتر شده و خونریزی شدید در پریود را به همراه داشته باشد. بیماریهای زیر ممکن است باعث ایجاد اختلال در تعادل هورمونها شود:
دستگاه داخل رحمی یا IUD
استفاده از دستگاه داخل رحمی یا IUD ممکن است عوارضی مثل خونریزی شدید در پریودی به همراه داشته باشد. این دستگاه به عنوان یکی از راههای پیشگیری از حاملگی شناخته میشود؛ اما در صورت بروز مشکلاتی مثل خونریزی زیاد در قاعدگی، پزشکان راههای دیگری به فرد پیشنهاد میکنند.
پولیپ
تودههای خوشخیم و کوچکی که ممکن است روی پوشش داخلی رحم زنان ایجاد شود، پولیپ رحم نام دارند. پولیپها یکی دیگر از دلایل خونریزی شدید پریودی در زنان هستند.
شرایط پزشکی خاص
برخی از بیماریها مثل تیروئید، بیماری کبد و کلیه، بیماری التهابی لگن و… در بعضی زنان باعث منوراژی یا خونریزی شدید قاعدگی میشود.در این ویدیو درباره خونریزیهای خطرناک قاعدگی و دلایل آن با دکتر آزرمیدخت شجاعی گفتگو کردهایم: play-rounded-fillCopy and paste this HTML code into your webpage to embed.
علت خونریزی زیاد در اولین پریود
بسیاری از دختران در دوران اولین پریود خود، درد و خونریزی شدیدی را تجربه میکنند. به طور معمول اولین پریود دختران بدون تخمکگذاری رخ میدهد. به همین دلیل است که با خونریزی شدید همراه خواهد بود. پس از شروع تخمکگذاری، دورههای قاعدگی آنها به شکل طبیعی خود بازمیگردد.
علت خونریزی شدید بعد از زایمان طبیعی و سزارین
یکی از اتفاقات طبیعی در زندگی زنان، خونریزی شدید آنها پس از زایمان است. خونریزی زیاد و ترشحات واژینال پس از تولد نوزاد (به اصطلاح لوچیا) امری طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد. بدن زنان برای کمک به رشد جنین خود مقداری خون و بافت اضافی تشکیل میدهند که پس از زایمان به طور خودکار تخلیه خواهد شد. مشاهده این اتفاق در زایمانهای طبیعی و سزارین اصلا چیز عجیبی نیست؛ اما اگر خونریزی شما ادامهدار و شدیدتر شد حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
علت خونریزی شدید پریودی بعد از رابطه جنسی
مشاهده خونریزی در زنان پس از رابطه جنسی امری طبیعی و نرمال است. منبع این خونریزی در زنان جوان دهانه رحم است. اما منبع خونریزی شدید در سن بالای چهل سال میتواند دهانه رحم، لابیا، مجرای ادرار یا رحم باشد. در چنین وضعیتی اصلیترین نگرانی فرد باید خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم باشد. اما دلایل دیگری مثل بیماری التهابی لگن، بیماریهای مقاربتی زنان، عفونت دهانه رحم نیز میتواند دلیل این اتفاق باشد.
علت خونریزی زیاد قاعدگی در بارداری
یکی از موضوعاتی که عموماً باعث نگرانی بانوان باردار میشود، خونریزی زیاد در بارداری است. خونریزی واژینال در اولین بارداری بانوان یک موضوع شایع و طبیعی است. بهطورکلی، اصلیترین دلایل خونریزی زنان در اولین بارداری عبارتاند از:
- حاملگی خارج از رحم
- حاملگی مولار (رشد غیرطبیعی جفت)
- خونریزی لانه گزینی (لانهگزینی تخمک بارور شده در رحم که باعث یک خونریزی خفیف میشود)
- خونریزی دهانه رحم (افزایش گردش خون در زنان باعث این خونریزی میشود)
اگر میزان این خونریزی از حالت طبیعی خارج شود، ممکن است نشانهای برای سقط جنین یا حاملگی خارج از رحم محسوب شود.
عوارض و خطرات خونریزی زیاد پریودی
اگر خونریزی شدید در پریودی و دوران قاعدگی برای مدت زمان زیادی ادامهدار شود، منجر به ایجاد مشکلات متعددی در ابعاد مختلف از جمله روابط جنسی خواهد شد. به گزارش مرکز ملی منابع سلامت زنان،خونریزی شدید رحم و کم خونی ناشی از فقر آهن میتواند بر سلامت روان، روابط و سلامت جنسی آنها تأثیر بگذارد.در ادامه به بررسی دیگر عوارض خونریزی زیاد در قاعدگی میپردازیم.
کم خونی یا آنمی
طبیعی است که خونریزی شدید پریودی در زنان، بیماری کمخونی یا آنمی را به همراه خواهد داشت. از دست دادن مقدار زیادی خون باعث کاهش تعداد گلبولهای قرمز خون میشود. اندازهگیری تعداد سلولهای قرمز موجود در خون توسط هموگلوبین انجام میشود. فقر آهن زمانی در بدن مشاهده میشود که بدن فرد از ذخایر آهن خود برای ساخت هموگلوبین استفاده میکند. حال اگر فرد دچار خونریزی شدید پریودی شود، سطح آهن بدن خود کاهش پیدا کرده و به دنبال آن خطر ابتلا به کم خونی فقر آهن نیز افزایش پیدا خواهد کرد. به دنبال بیماری آنمی نشانههایی مثل ضعف، خستگی و… در فرد مشاهده میشود.
درد شدید پریود
بعضی از بانوان به دنبال خونریزی شدید در قاعدگی، دچار درد شدید پریود یا دیسمنوره میشوند. گاهی وقتها این درد ناشی از خونریزی به قدری زیاد میشود که مراجعه پزشک تبدیل به امری ضروری خواهد شد.
چرا پریودی ناگهان در یک ماه بسیار شدید میشود؟
شما به عنوان یک خانم باید وضعیت قاعدگی خود را تحت کنترل داشته باشید. با مدیریت روند پریود و نظم دوره قاعدگی خود، متوجه تغییرات آن خواهید شد. بدین ترتیب اگر در یک ماه دچار خونریزی شدید در دوران پریودی خود شوید، سریعاً متوجه خواهید شد. در چنین شرایطی مراجعه به پزشک متخصص زنان بهترین تصمیم خواهد بود.
چرخههای قاعدگی با خونریزی شدید پیوسته
اگر چرخه قاعدگی شما با خونریزی شدید پیوسته همراه باشد، باید آن را به عنوان یک نشانه اورژانسی در نظر گرفته و خیلی زود به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید.
چه زمانی برای درمان خونریزی شدید پریودی به دکتر مراجعه کنیم؟
حال سوال این است که، خونریزی شدید در پریودی چه زمانی میتواند تبدیل به موضوعی خطرناک شود؟ چه زمانی مراجعه به پزشک امری ضروری خواهد بود؟ در پاسخ باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- خونریزی از واژن پس از دوران یائسگی
- خونریزی شدید پریود و کثیف شدن پد بهداشتی در عرض یک ساعت
- خونریزی بین قاعدگی یا خونریزی نامنظم
- خونریزی شدید بعد از اتمام پریودی
- خونریزی شدید بین دو قاعدگی
در صورت مشاهده هر کدام از موارد زیر، باید در اسرع وقت خود را به یک پزشک متخصص زنان رسانده و با او مشورت کنید.
تشخیص خونریزی شدید پریودی
علت خونریزی شدید در پریودی باید توسط یک پزشک متخصص انجام شود. پزشکان ماهر در این شرایط ابتدا به تاریخ مربوط به سیکل قاعدگی زنان توجه کرده و سپس درباره شرایط سلامتی آنها سوال میکنند. سوالاتی از قبیل:
- دوران قاعدگی شما چند روز طول میکشد؟
- اولین پریود شما در چه سنی رخ داد؟
- شدید شدن خونریزی پریودی شما چند روز طول میکشد؟
- آیا در گذشته سابقه بارداری داشتهاید؟
- آیا در خونریزی شدید پریودی سابقه خانوادگی دارید؟
- برای پیشگیری از بارداری از چه روشهایی استفاده میکنید؟
- آیا از داروی خاصی استفاده میکنید؟
- آیا خونریزی شدید در پریودی انجام امور روزانه را برای شما سخت کرده است؟
توجه! با ارائه پاسخ مناسب برای سوالهای زیر، میتوانید روند تشخیص را سریعتر کنید.
آزمایشهای تشخیص خونریزی زیاد در پریودی
پس از معاینه، به تشخیص پزشک متخصص باید آزمایشهایی انجام دهید تا دلیل خونریزی شدید قاعدگی شما پیدا شود. این آزمایشها، عبارتند از:
- آزمایش خون
- سونوگرافی ترانس واژینال
- سونوگرافی رحم (سونو هیستروگرافی)
- بیوپسی آندومتر
- هیستروسکوپی
- آزمایشهای مربوط به بیماریهای کلیوی
- تستهای کبدی
آزمایشهای بالا در اکثر مواقع، به پزشکان کمک میکند تا دلیل خونریزی زیاد در پریودی را تشخیص دهند.تشخیص علت خونریزی شدید در پریودی
عوامل خطر خونریزی شدید در قاعدگی
عوامل خطر خونریزی زیاد در قاعدگی در سنین مختلف کاملاً متفاوت است. ضمن اینکه داشتن بیماریهای زمینهای میتواند خطر این موضوع را برای بانوان بیشتر کند. بهطور طبیعی آزاد شدن تخمکها از تخمدان باعث تولید هورمون پروژسترون در زنان میشود. هورمونی که چرخه قاعدگی زنان را منظم نگه میدارد. حال اگر تخمکها به میزان کافی آزاد نشوند، کم بودن هورمون پروژسترون ممکن است باعث خونریزی شدید در پریودی خانمها شود. علت خونریزی شدید پریودی در دختران نوجوان، کافی نبودن تخمکهای آزاد شده توسط تخمدان است. اما دلیل خونریزی زیاد در پریودی زنان مسنتر وجود آسیبهایی مثل پولیپ، فیبرهای رحمی، سرطان، آدنومایز، عوارض جانبی داروها خواهد بود.
درمان خونریزی شدید پریودی
درمان خونریزی شدید در پریودی، به عوامل مختلفی بستگی دارد. بسته به دلیل این اتفاق، درمان دارویی، جراحی یا حتی تغییر سبک زندگی، رویکردهای مختلف برای بهبودی این عارضه هستند. اگر برای مدت نسبتا طولانی است که به این مشکل دچار شدهاید، برای درمان باید به دکتر زنان مراجعه کنید تا بعد از تشخیص دلیل بیماری و بررسی پیشینهتان، یکی از راههای درمان را تجویز کند. در ادامه راههای مختلف درمان این مشکل را بررسی خواهیم کرد.
درمان پزشکی خونریزی شدید قاعدگی
یکی از مرسومترین شیوههای درمان خونریزی شدید در پریودی، مراجعه به پزشک است. تجویز پزشکان متخصص در موارد مختلف کمی متفاوت خواهد بود. تجویز دارو، جراحی و… راههای مختلفی هستند که خونریزی شدید پریودی را درمان میکند.
دارودرمانی خونریزی شدید پریود
داروهایی که برای بهبود خونریزی زیاد در دوران قاعدگی تجویز میشود، عبارتاند از:
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی یا NSAIDs (ناپروکسن، ایبوپروفن و …)
- ترانکسامیک اسید یا Lysteda
- قرصهای ضد بارداری
- پروژسترون خوراکی
توجه! این داروها را حتما با مشورت پزشک، مصرف کنید.
جراحی برای درمان خونریزی شدید قاعدگی
یکی دیگر از راههای درمان خونریزی شدید در قاعدگی جراحیهای مختلفی است که به تجویز پزشک متخصص انجام میشود. انواع مختلف جراحی برای درمان خونریزی پریود آن هم از نوع شدید، شامل موارد زیر میشود:
کورتاژ
در روش کورتاژ پزشک دهانه رحم فرد را باز کرده و لایه داخلی رحم را ساکشن میکند. بدین ترتیب خونریزی پریود کاهش پیدا میکند. در برخی موارد ممکن است فرد پس از گذشت مدتی از انجام این جراحی به یک کورتاژ دیگر نیاز پیدا کند.
میومکتومی یا Myomectomy
در روش Myomectomy پزشک فیبرومهای رحم را خارج میکند. این جراحی ممکن است به روشهای مختلفی زیر انجام شود:
• جراحی باز شکمی یا لاپراتومی
• واژن و دهانه رحم یا هیستروسکوپی
• برشهای کوچک یا لاپاروسکوپی
انتخاب شیوه انجام این جراحی باید با توجه به اندازه، محل و تعداد فیبرومهای رحمی فرد انجام شود. جراحی برای درمان خونریزی شدید قاعدگی
آمبولیزاسیون شریان رحم
این روش باعث کوچک شدن فیبروئیدهای رحم زنان میشود. بانوانی که به دلیل فیبروم رحم دچار خونریزی شدید در پریودی شدهاند باید با این جراحی رگهای خونی رحم خود را مسدود کنند.
تخریب اندومتر
در این روش پزشکان با استفاده از رادیو فرکانس، گرما یا لیزر، بافت اندومتر را از بین برده و باعث تخریب پوشش داخلی رحم میشوند. خونریزی دوران قاعدگی زنان پس از این جراحی کاهش پیدا خواهد کرد. البته ممکن است بارداری زنان پس از انجام این جراحی با عوارض متعددی همراه باشد.
برداشت از بافت اندومتر
برداشتن و برش اندومتر در این روش با استفاده از سیم الکتریکی جراحی انجام میشود. برداشتن بافت لایه داخلی رحم باعث کاهش خونریزی شدید پریودی خواهد شد. البته پزشکان، بارداری پس از این جراحی را توصیه نمیکنند.
هیسترکتومی
اگر خونریزی شدید در پریودی فرد از طریق راههای دیگر درمان نشود و همچنان ادامهدار باشد، پزشکان، عمل جراحی هیسترکتومی را تجویز میکنند. مهمترین تأثیر این جراحی این است که فرد دیگر پریود نمیشود و امکان بارداری نیز نخواهد داشت. در این عمل جراحی رحم زنان خارج میشود.
درمان خانگی خونریزی شدید در قاعدگی
بسیاری از زنان، با استفاده از راههای درمان خانگی، خونریزی شدید پریودی خود را کاهش میدهند. مهمترین و تأثیرگذارترین راههای درمان خانگی برای بند آوردن یا کاهش خونریزی شدید در پریودی بانوان عبارتاند از:
- استفاده از پد گرمکن
- استفاده از لباس زیر مخصوص پریود هنگام خواب
- استراحت زیاد و خواب کافی در دوران پریود
- رژیم غذایی سالم (استفاده از مواد مغذی)
- مصرف گیاهانی مثل زنجبیل
- استفاده از مرکبات (تامین ویتامین C)
- استفاده از حوله گرم
- انجام ورزشهای سبک مثل پیادهروی و مدیتیشن
- دوری از استرس و هیاهو
- استراحت کافی
تأثیر درمان خانگی خونریزی شدید قاعدگی در زنان مختلف ممکن است متفاوت باشد.
تغییر سبک زندگی برای درمان خونریزی شدید در پریودی
یکی از مواردی که به شدت میتواند روی کاهش میزان خونریزی در دوران قاعدگی تاثیرگذار باشد، سبک زندگی درست و سالم است.به موارد زیر، توجه کنید:
- نوشیدن آب کافی (۴ تا ۶ لیوان در روز)
- قرار دادن غذاهای غنی از آهن در رژیم غذایی (مثل جگر، ماهی، گوشت گاو و…)
- ورزش منظم
- خواب کافی
- کنترل استرس و استفاده از دمنوشهای آرامبخش
توجه به این موارد، میتواند به اصلاح سبک زندگی و کاهش شدت خونریزی پریودی شما کمک کند.
برای خونریزی شدید پریودی چه بخوریم؟
اگر دچار خونریزی شدید قاعدگی شده باشید، پزشکان معمولاً قرصهای قطع خونریزی شدید قاعدگی را برای شما تجویز میکنند. قرصهایی مثل قرص آهن، داروهای ضد التهابی، قرص ضد بارداری و قرصهای هورمونی از جمله داروهایی هستند که پزشک برای شما تجویز میکند. همچنین استفاده از مواد مغذی که دارای ویتامین C هستند، قرصهای جوشان، سبزیجات، دمنوشهای گیاهی و… نیز میتواند در زمان خونریزی شدید پریودی موثر باشد.
درمان بند آوردن خونریزی شدید پریودی در طب سنتی
تأثیر طب سنتی در درمان خونریزی شدید پریودی را نباید نادیده گرفت. داروهای گیاهی موثر در این زمینه عبارتاند از:
- دمنوش برگ تمشک (دم کردن حدود ۳۰ گرم برگ تمشک به مدت ۱۰ دقیقه)
- چای ازگیل
- دمنوش پای شیر (دم کردن پای شیر با گیاه بادرنجبویه، برگ تمشک و مریم گلی)
- دمنوش گل زفا
- دمنوش نعنا فلفلی
بسیاری از زنان به روشهای سنتی و با استفاده از داروهای گیاهی شدت خونریزی خود در قاعدگی را کاهش میدهند.
پیشگیری از خونریزی شدید قاعدگی
همه زنان، باید به چرخه قاعدگی خود و تاریخ آن دقت کافی داشته باشند. توجه به نکات زیر، به پیشگیری از خونریزی شدید، کمک میکنند:
- استفاده از سبزیجات با برگ سبز تیره، تخم کدو تنبل، چغندر و حبوبات
- استفاده از ویتامین C
- خودداری از نوشیدن چای و قهوه در دوران پریود
- استفاده از دمنوشهای گیاهی مثل بومادران و…
- انجام ورزش سبک مثل یوگا یا پیادهروی به طور مداوم
- استراحت کافی و کاهش فعالیتهای فیزیکی در دوران پریود
- انجام یوگا و مدیتیشن
فرایند قاعدگی میتواند اطلاعات مفیدی درباره سلامت بدن یک خانم را در اختیار او قرار دهد؛ بنابراین شدت خونریزی و تاریخچه دوره پریود خود را تحت کنترل داشته باشید و برای پیشگیری از خونریزی شدید در پریودی، موارد زیر را رعایت کنید.
خونریزی شدید در پریودی بانوان و نگرانی بابت آن
همانطور که خواندید، خونریزی شدید در قاعدگی ممکن است دلایل متفاوتی داشته باشد. پزشکان هنوز دلیل قطعی علت خونریزی شدید در پریودی را پیدا نکردهاند. هایپرمنوره، پلیمنوره، خونریزی بین قاعدگی یا مشکلات دیگر، از جمله دلایلی هستند که باعث خونریزی شدید در پریودی میشوند. البته چاقی، سابقه خانوادگی یا مصرف بعضی داروهای خاص هم میتوانند باعث این مشکل شوند. معمولاً استفاده از حوله گرم، قرصهای مسکن، دمنوشهای گیاهی، ورزشهای سبک، تعویض مکرر نوار بهداشتی با این مشکل مبارزه میکنند. خونریزی شدید قاعدگی در صورت تداوم، میتواند عارضهای خطرناک باشد که باید هرچه سریعتر با مراجعه به پزشک، درمان شود. میتوانید از سامانه دکتردکتر برای پیدا کردن بهترین متخصص زنان و ثبت وقت مشاوره، استفاده کنید.منابع:my.clevelandclinicmayoclinicmedicalnewstoday
سوالات متداول خونریزی شدید در قاعدگی
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.