فلوکستین چیست؟ نحوه مصرف و عوارض فلوکستین در درمان افسردگی

مجله دکتر دکتر
اختلال افسردگی تاثیراتی منفی زیادی روی نحوه تفکر، احساسات و انجام اعمال روزانه دارد. برای غلبه بر افسردگی و دیگر اختلالات روانی، دو روش رفتاردرمانی و دارودرمانی وجود دارد. رفتاردرمانی معمولا با مراجعه به دکتر روانشناس در تهران یا دیگر شهرهای ایران انجام خواهد شد. اما در دارودرمانی، پزشک از شما میخواهد تا یک داروی مشخص مثل فلوکسیتین را بهصورت دورهای مصرف کنید. فلوکسیتین دارویی برای درمان افسردگی است و با با افزایش سطح سروتونین در مغز، علائم این بیماری را ببود میدهد.اما این که فلوکسیتین باید در چه دُزی مصرف شود و چه عوارض احتمالی میتواند داشته باشد را در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر توضیح میدهیم؛ از شما دعوت میکنیم با ما همراه باشید.
داروی فلوکستین چیست؟
فلوکستین (Fluoxetine) یکی از معروفترین داروهای ضدافسردگی است و در اصطلاح پزشکی از گروه مهارکنندههای بازجذب سروتونین (SSRIs) محسوب میشود. نحوه عملکرد فلوکستین بهاینصورت است که این دارو با افزایش سطح سروتونین در مغز، به بهبود علائم افسردگی، اختلال وسواسی اجباری (OCD)، اختلال هراس، اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی (PMDD) و پرخوری عصبی کمک میکند.تأثیرگذاری این دارو در درمان افسردگی، توسط اداره مواد غذایی و دارویی ایالت متحده آمریکا تایید شده است. این تأثیرگذاری بسیار گسترده بوده و نتایج مطلوب آن پس از مصرف منظم دارو نمایان میشود. به همینخاطر به فلوکستین، «لقب داروی قرن» را دادهاند.کارایی این دارو در درمان افسردگی بهقدری است که حتی با پیدایش داروهای جدیدی همچون سرترالین و سیتالوپرام، محبوبیت آن کم نشده است.
اشکال دارویی و نامهای تجاری فلوکستین
پروزاک (Prozac) و سارافم، دو نام تجاری داروی ضدافسردگی فلوکستین است. این دارو فقط بهصورت خوراکی و در قالب کپسول، قرص و شربت تولید میشود. قرصهای فلوکستین در دوزهای مختلف ۱۰، ۲۰ و ۴۰ میلیگرمی وجود داشته و هر کدام تأثیرات مخصوص به خود را دارند.البته دوز قرصهای ایرانی این دارو، معمولاً ۱۰ و ۲۰ میلیگرم هستند. پزشک روانپزشک در ابتدا فلوکستین ۱۰ را تجویز میکند و در صورت نیاز بدن بیمار، آن را به فلوکستین ۲۰ تغییر میدهد. میزان این نیاز بستگی به وزن بیمار، شدت بیماری، سابقه مصرف در خانواده و سوابق بیماری او دارد.شکل کپسولی این دارو به دو صورت عادی و تاخیر در دسترس است. کپسول خوراکی این دارو با نامهای تجاری Prozac و Prozac Weekly در بازار بهفروش میرسد. قرص فلوکستین به لحاظ قیمتی در رده داروهای عمومی قرار گرفته و قیمت کمتری نسبت به داروهای خارجی دارد.
دوز و نحوه مصرف فلوکستین
شروع مصرف فلوکستین و تمدید مجدد این دارو، باید مطابق با دستورالعمل دارویی ارائه شده توسط داروساز یا پزشک باشد. دوز مصرفی این دارو بر اساس وضعیت پزشکی شما و پاسخهای درمانی تعیین میشود.البته برای کاهش خطر عوارض جانبی، پزشک معمولا توصیه میکند که مصرف این دارو از دوز پایین شروع شده و به بیمار با توجه به علائمش، به تدریج دوز آن را با نظر پزشک افزایش دهد. این دارو باید به صورت یک بار در روز (صبح) یا دو بار (صبح و ظهر) و مطابق با دستور پزشک مصرف شود.اثرگذاری این دارو زمانی بیشتر خواهد شد که مصرف آن بهصورت منظم باشد. برای همین باید در یک ساعت مشخصی از روز آن را مصرف کنید. در میان اشکال مختلف این دارو، مصرف شربت فلوکستین از لحاظ اندازهگیری کمی چالشبرانگیز است؛ برای مصرف این شربت نباید از قاشقهای خانگی استفاده کنید (اندازه قاشقهای خانگی دقیق نبوده و شاید دوز مناسب از دارو به بدن منتقل نشود) و باید پیمانه داخل جعبه را جایگیزین آن کنید. قطع مصرف دارو یا کاهش تدریجی دوز مصرفی باید با مشورت پزشک انجام شود.
نحوه عملکرد فلوکستین
فلوکستین جزء طبقهای از داروها است که به آنها مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین میگویند. نحوه عملکرد این گروه از داروها کاملاً مشابه یکدیگر بوده و معمولاً در شرایط مشابه استفاده میشوند. مصرف قرص فلوکستین باعث افزایش مقدار سروتونین در مغز میشود.سروتونین هم یک ماده طبیعی است که به حفظ تعادل سلامت روان کمک میکند. این موضوع باعث شده تا پزشکان برای درمان بسیاری از تنشهای روانی مانند افسردگی و اختلال دو قطبی آن را تجویز کنند.
نحوه نگهداری داروی فلوکستین
داروی فلوکستین را باید در جایی خشک و خنک نگهداری کرد. چون گرما باعث خرابی این دارو و کاهش تأثیرگذاری مواد آن میشود. همچنین این دارو را نباید در دسترس کودکان یا تابش مستقیم خورشید قرار داد.
تاثیرات مصرف فلوکستین بر بدن چیست؟
مصرف فلوکستین باعث کاهش اضطراب، ترس، تعداد حملات پانیک و افکار ناخواسته میشود. به همینخاطر فرد مصرفکننده شاهد تغییراتی در خلقوخو، اشتها، خواب و سطح انرژی میشود. حتی عدهای بر این باورند که فلوکستین نوعی داروی شادیآور است.از دیگر نتایج مصرف فلوکستین سندرم پیش از قاعدگی (اختلال دیسفوریک)، کاهش برخی از علائم این دوره مانند تحریکپذیری، افزایش اشتها و افسردگی است. برخی از محققین بر این باورند که ارتباط مشخصی بین فلوکستین و لاغری وجود دارد.
فلوکستین برای درمان چه مشکلاتی استفاده میشود؟
اکثر افراد قرص فلوکستین را به عنوان قرص ضدافسردگی میشناسند. اما کاربرد داروی فلوکستین تنها محدود به درمان افسردگی و اختلالات ناشی از آن نیست. داروی فلوکستین معمولاً برای درمان اختلالات شخصیتی و اضطرابی نیز استفاده میشود.این ویژگی باعث شده تا علاوهبر افسردگی، برای درمان اختلالات دیگر نیز تجویز شود. علاوهبر موارد اشاره شده، تحقیقات ثابت کرده که مصرف این دارو باعث کاهش خطر خودکشی در افراد بالای ۶۵ سال میشود.
تاثیر فلوکستین در درمان زودانزالی
کاربرد دیگر قرص فلوکستین، برای درمان زودانزالی است. بهطوری که در یک آزمایش مشخص، گروهی از افراد با مشکل زودانزالی را در نظر گرفته و کارایی فلوکستین را با سیتالوپرام مقایسه کردهاند. بعد از هفته چهارم از مصرف، مشخص شده که این دارو به نسبت داری سیتالوپرام بسیار بهتر عمل کرده است.
استفاده از فلوکستین برای ترک شیشه
فرد معتاد به شیشه، دنبال دارو یا مادهای برای دستیابی به آرامش است تا او را از مصرف شیشه دور کند. در این بین قرص فلوکستین مانند یک آرامبخش قوی عمل کرده و از احساس نیاز بدن فرد معتاد به شیشه میکاهد.فلوکستین این کار را با ترشح هورمون سروتونین و بالانس کردن ویژگیهای رفتاری انجام میدهد. تعیین زمان و دوز مناسب از فلوکستین برای ترک شیشه، باید زیر نظر مستقیم پزشک انجام شود.
تاثیر فلوکستین بر ضربان قلب
تعدادی از داروهای ضدافسردگی مانند دولوکستین و ونلافاکسین باعث افزایش یا کاهش ضربان قلب میشوند. اما پژوهشهای انجام شده نشان میدهد که فلوکستین نقش مؤثری در کاهش ضربان قلب دارد. اما این بینظمی به قدری نیست که تأثیری در آریتمی بطنی یا هدایت قلبی داشته باشد.
مصرف فلوکستین پیش از قاعدگی
برای بانوانی که از قرص فلوکستین برای کاهش مشکلات پیش از قاعدگی استفاده میکنند، دو شیوه مصرفی متفاوت وجود دارد. روش اول ماهانه بوده و باید هر روز آن را مصرف کنید. اما در شیوه دوم، مصرف دارو فلوکستین از دو هفته قبل از پریود شروع شده و تا اولین روز شروع آن ادامه دارد. برای یادآوری و رعایت مصرف منظم این دارو، استفاده از تقویم را پیشنهاد میکنیم.
تاثیر فلوکستین بر روده تحریکپذیر
بیماری IBS یا سندروم روده تحریکپذیر، نوعی اختلال در عملکرد روده است. این بیماری توام با احساس ناراحتی، درد مزمن در شکم، تغییرات در عادت رودهای و نفخ برای فرد بیمار است. فلوکستین با کاهش قوام مدفوع و افزایش تعداد حرکات رودهای، یک داروی موثر برای درمان این بیماری در کوتاه مدت است.
تاثیر فلوکستین در هوشیاری
موضوع بعدی، مربوط به خواب آلودگی و سرگیجه ناشی از مصرف فلوکستین است. البته مصرف ماری جوانا یا الکل باعث تشدید این خوابآلودگی خواهد شد. پس بهتر است که حین مصرف این دارو از انجام رانندگی یا هر کاری که نیاز به هوشیاری دارد، پرهیز کنید.
تاثیرات فلوکستین با توجه به شرایط سنی
واکنشهای مصرف فلوکستین بسته به شرایط سنی و بدنی متفاوت است. مثلاً این دارو در برخی از کودکان، باعث کاهش وزن میشود. پس حتماً قد و وزن کودک را در طول دوره مصرف کنترل کنید.این عوارض جانبی در افراد مسن متفاوت بوده و خود را به صورت خونریزی، پایین آمدن سدیم موجود در خون و از دست دادن تعادل نشان میدهد. البته این موضوع کلی نبوده و مصرف این دارو برای برخی از کودکان بیشفعال یا افسرده لازم است.مصرف فلوکستین در دوره بارداری جز در مواردی ضروری لازم نیست. چون شاید تأثیرات این دارو برای نوزاد تازه متولد شده مضر باشد. البته به ندرت دیده شده که نوزاد مادرانی که در ۳ ماه آخر بارداری از فلوکستین استفاده میکنند، دچار سندروم ترک مانند مشکلات تغذیه، سفتی مفاصل یا گریه مداوم شوند. ولی بلافاصله پس از مشاهده هر کدام از این علائم در نوزاد خود، فوراً به پزشک اطلاع دهید.
ارتباط بین فلوکستین و الکل
شکل مایع از داروی فلوکستین حاوی الکل است. به همین خاطر افرادی که سابقه بیماری کبدی، دیابت و وابستگی به الکل را دارند، باید در مصرف این دارو احتیاط کنند. چون ترکیب مواد برخی داروها مانند دیسولفیرام و مترونیدازول با الکل، باعث بروز واکنشهای جدی خواهد شد.
تاثیر فلوکستین بر کبد چرب و لاغری
این احتمال وجود دارد که مصرف فلوکستین در برخی از افراد، باعث افزایش تجمع چربی کبد شود. به همین خاطر است که این دارو را، یک عامل کلیدی در ایجاد بیماری کبد چرب غیرالکلی میدانند.
چرا فلوکستین باید صبح مصرف شود؟
بسیاری از افراد در خصوص مصرف قرص فلوکستین برای صبح یا شب سؤال دارند. برای پاسخ به این سؤال، باید به ماهیت و نحوه عملکرد فلوکستین توجه کرد.فلوکستین جزء داروهایی است که باعث افزایش انرژی در بدن میشود. به همین دلیل اغلب پزشکان به بیماران خود توصیه میکنند تا برای جلوگیری از اختلال در ساعات خواب، آن را در زمان صبح میل کنند.
آیا مصرف فلوکستین با معده خالی اشکال دارد؟
فلوکستین جزء داروهایی است که مصرف آن، مشکلی برای معده به وجود نمیآورد. پس این دارو را میتوانید در هر زمان از شب یا روز و متناسب با دستور پزشک مصرف کنید. حتی مصرف داروی فلوکستین به صورت ناشتا یا بعد از غذا هم مشکلی ندارد.این موضوع منبع علمی داشته و تحقیقات منتشر شده در مجله NHS انگلستان آن را تایید کرده است. اما بهترین زمان مصرف این دارو، همان صبح است.
عوارض مصرف فلوکستین چیست؟
هر کدام از داروهای شیمیایی، عوارض مخصوص به خود را دارند. اما وقتی یک پزشک داروی فلوکستین را برای شما تجویز میکند، یعنی تشخیص داده که مزایای آن بیشتر از عوارض جانبی است. البته عوارض داروی فلوکستین بسیار نادر بوده و اغلب افراد مصرفکننده، چنین عوارضی را تجربه نخواهند کرد. اما شرایطهای بدنی و نحوه مصرف افراد متفاوت بوده و احتمال بروز عوارض جانبی وجود دارد.خوابآلودگی، اضطراب، کاهش اشتها، حالت تهوع، تعریق، خستگی، خمیازه، سرگیجه و اختلالات خواب جزء عوارض رایج برای مصرف این دارو هستند. اما گاهی اوقات شدت عوارض جانبی بیشتر بوده و نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارد. این عوارض را به دو نوع جدی و بسیار جدی تقسیم کردهایم:
عوارض جدی مصرف فلوکستین
- داشتن افکار خودکشی
- کبودی یا خونریزی اندک
- تغییرات غیرعادی و شدید خلقی و ذهنی
- داشتن هیجان یا انرژی غیرمعمول
- اسپاسم یا ضعف عضلانی
- تغییرات در قدرت جنسی
- کاهش میل جنسی
- کاهش غیرعادی وزن بدن
- نعوظ دردناک یا طولانی مدت در مردان
- ریزش مو و غیره.
عوارض بسیار جدی
- تشنج
- مدفوع سیاه
- تورم یا قرمزی چشم
- گشاد شدن مردمکها
- استفراغ شبیه به تفاله قهوه
- علائم مشکلات کلیوی
- تغییرات بینایی مانند تاری دید و غیره.
واکنشهای آلرژیک ناشی از فلوکستین
احتمال بروز واکنشهای آلرژیک ناشی از مصرف فلوکستین، بسیار کم است. اما شاید برخی افراد پس از مصرف، دچار واکنشهایی همچون خارش یا تورم، مشکلات تنفسی، بثورات پوستی و سرگیجه شدید شوند. بررسی چنین واکنشهایی علیرغم نادر بودن، باید توسط پزشک انجام شود.
ارتباط بین فلوکستین و سروتونین چیست؟
سروتونین (Serotonin) نوعی انتقال دهنده عصبی از نوع مونوآمینه اسیدبیوژنیک است که آن را با عنوان هورمون شادی میشناسیم. مقدار قابل توجهی از این هورمون در دستگاه گوارش، سیستم عصبی مرکزی و پلاکتهای حیوان و انسان وجود دارد.تحقیقات ثابت کرده که مصرف فلوکستین در برخی افراد، باعث افزایش این هورمون در بدن شده و در مواردی نادر، منجر به سندروم سروتونین میشود. پس اگر دارویی مصرف میکنید که باعث افزایش سروتونین میشود، شاید مصرف فلوکستین خطرناک باشد.بهتر است قبل از مصرف، از تداخل نداشتن داروهای مصرفی خود با فلوکستین مطمئن شوید. یا اگر هم عوارضی مانند سرگیجه شدید، ضربان قلب سریع، انقباض عضلات، تب بیدلیل و از دست دادن تعادل داشتید، لازم است تا پزشک شما را معاینه کند.
تداخلات دارویی فلوکستین
ممکن است که مصرف فلوکستین باعث تغییر در نحوه عملکرد دیگر داروهای مصرفی شما شود. چون بروشوری که داخل جعبه داروی فلوکستین است، شامل تمام تداخلات دارویی نیست. از طرفی دیگر و با توجه به ریسک عوارض جانبی، باید چنین تداخلاتی را جدی گرفت.چون مواد شیمیایی فلوکستین تا چندین هفته پس از مصرف آخرین دوز از این دارو، در بدن شما باقی میماند. پس قبل از مصرف قرص یا شربت فلوکستین، حتماً لیستی از داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار دهید. برخی از داروهایی که احتمال تداخل آنها با فلوکستین وجود دارد عبارتنداز:
- داروهای منجر به کبودی و خونریزی بدن مانند رقیقکنندههای خون (وارفارین – دابیگاتران)، داروهای ضدپلاکتی (کلوپیدوگرل) و NSAIDها (ایبوپروفن یا ناپروکسن)
- داروهای متأثر از مصرف فلوکستین مانند وینبلاستین، ضدآریتمیها (پروپافنون – فلکائینید)، پیموزاید، ضدافسردگیهای سه حلقهای (ایمی پرامین – دزیپرامین) و تیوریدازین
- مهارکنندههای MAO مانند رازاگیلین، لینزولید، موکلوبماید، متیلن بلو و فنلزین
- داروهای افزایش خطر خونریزی مانند آسپرین
- مواد یا داروهای خوابآور مانند حشیش، الکل، ماریجوانا و آنتی هیستامینها (دیفن هیدرامین)
- داروهای شلکننده عضلانی مانند کدئین
- داروهای ضداضطراب مانند دیازپام، زولپیدم و آلپرازولام
- برخی تستهای پزشکی مانند اسکن مغز برای پارکینسون
فراموش نکنید که گاهی اوقات این تداخلات خطرناک بوده (مهارکننده MAO) و میتواند به قیمت جان فرد بیمار تمام شود.
موارد احتیاط مصرف قرص فلوکستین چیست؟
شاید پس از مصرف داروی فلوکستین، بدن شما دچار یک سری واکنشهای آلرژیک شود. دلیل چنین واکنشی، وجود مواد غیرفعال در این نوع از داروهای ضدافسردگی است. پس بهترین کار این است که قبل از مصرف این دارو، سابقه پزشکی خود را در اختیار پزشک یا داروساز قرار دهید.اختلال دو قطبی، مشکلات کبدی، پایین بودن میزان سدیم در خون، سابقه اقدام به خودکشی، تشنج، خونریزی معده و دیابت از جمله مهمترین سوابق پزشکی در ارتباط با داروی فلوکستین هستند.
آیا فلوکستین چاقکننده است؟
گاهی اوقات از قرص فلوکستین برای درمان پرخوریهای عصبی استفاده میشود. چون براساس تحقیقات، یک ارتباط معناداری بین داروی فلوکستین و کنترل پراشتهایی ناشی از اضطراب وجود دارد. پس میتوان گفت که فلوکستین خاصیت ضداشتهایی داشته و در کوتاه مدت باعث کاهش وزن میشود. اما گزارشی مبنی بر وجود این تأثیرات در بلند مدت وجود ندارد.
فلوکستین را چگونه قطع کنیم؟
فراموش نکنید که مشکلات روانی و خلقی مانند افسردگی و اختلالات فکری- عملی، میتوانند تبدیل به یک بیماری جدی شوند. پس برای کنترل این دسته از بیماریهای روانی هم که شده، نباید مصرف فلوکستین را بدون مشورت با پزشک متوقف کرد. البته اگر مصرف این دارو توام با رواندرمانی باشد، این تأثیرگذاری بیشتر هم خواهد شد.مادری که به تازگی باردار شده یا زنی که قصد مصرف فلوکستین قبل از بارداری را دارد باید حتما با مشورت پزشک این کار را انجام دهد. در چنین شرایطی لازم است تا شرایط را برای پزشک توضیح دهید تا او در خصوص نحوه مصرف یا قطع کردن داروی فلوکستین تصمیم بگیرد.احتیاط بعدی مربوط به فلوکستین در دوران شیردهی مادر است. چون مواد شیمیایی این دارو وارد شیر مادر خواهد شد و امکان دارد که تأثیرات نامطلوبی بر نوزاد شیرخوار شما بگذارد. قولنج، گیجی و خوابآلودگی نوزاد، از عوارض جانبی مصرف فلوکستین در شیردهی هستند. پس در هر صورت، مصرف یا متوقف کردن این دارو باید با مشورت پزشک انجام گیرد.
چه افرادی نباید از فلوکستین استفاده کنند؟
افراد با مشخصات زیر، اجازه مصرف فلوکستین را ندارند:
- بیماران مبتلا به مشکلات قلبی
- مادران شیرده
- بیماران مبتلا به آب سیاه
- افراد مبتلا به صرع یا تحت درمان الکتروکانوالسیو
- بیماران دیابتی
- افراد با سابقه واکنشهای آلرژیک به فلوکستین در گذشته
- مصرفکنندگان دیگر داروهای افسردگی و غیره.
مصرف فلوکستین قدمی درجهت درمان افسردگی!
استفاده از دارو برای درمان بیماری به همین سادگی نیست؛ هر دارویی عوارض و مزایای مربوط به خود را دارد. اما نکته مهم در خصوص تمامی داروها، بیشتر بودن مزایا در قیاس با عوارض آنها است. داروی فلوکستین، یک داروی معروف برای افسردگی است.البته کارایی این دارو صرفاً برای افسردگی نیست و میتوان از ترکیبات آن برای لاغری یا ترک شیشه هم استفاده کرد. در این مطلب اطلاعاتی کامل در خصوص فلوکستین و نقش آن در درمان بیماریها ارائه دادیم. اما پیشنهاد میکنیم که با دریافت نوبت دکتر از پلتفرم نوبتدهی دکتردکتر با یک متخصص روانپزشک درخصوص استفاده از این دارو مشورت کنید.اگر شما هم از این دارو برای درمان اختلال افسردگی یا سایر اختلالات استفاده کردهاید، از تجربه خود برای ما و دیگر خوانندگان این مطلب بنویسید.
سؤالات متداول فلوکسیتین
آیا فلوکستین اعتیادآور است؟فلوکستین جزء داروهای اعتیادآور نیست. پس اگر از قبل این دارو را مصرف کرده و قصد انجام تست اعتیاد را دارید، از بابت مثبت بودن آزمایش نگران نباشید.فلوکستین خارجی بهتره یا ایرانی؟براساس تجربه بیمارانی که از این دارو استفاده کردهاند، سرعت تأثیرگذاری نمونه خارجی بیشتر از ایرانی آن است.آیا فلوکستین خوابآور است؟خیر. داروی فلوکستین ضدافسردگی بوده و تأثیرگذاری خود را با افزایش سطح انرژی بدن انجام میدهد. به همین خاطر خوابآور نبوده و باعث بهبود خلقوخوی شما میشود. یعنی بهتر میخوابید و اضطراب کمتری خواهید داشت. پس خیلی راحتتر با دیگران ارتباط برقرار میکنید.فلوکستین بهتره یا سرترالین؟سرترالین و فلوکستین هر دو جزء داروهای ضدافسردگی هستند. اما انتخاب هر کدام از این داروها باید بر اساس نظر پزشک انجام شود. چون شرایط بدنی افراد با یکدیگر فرق داشته و شاید معده برخی افراد با داروی فلوکستین سازگار نباشد. البته اغلب مصرفکنندگان اثرگذاری فلوکستین را به سرترالین ترجیح میدهند.آیا فلوکستین پوکی استخوان میآورد؟هیچ مقاله یا پژوهش علمی مبنی بر ارتباط بین داروی فلوکستین و پوکی استخوان وجود ندارد.داروی فلوکستین چند روزه اثر میکند؟فلوکستین برای اثرگذاری و بروز علائم بهبودی، حداقل به ۴ هفته زمان نیاز دارد. البته برای اینکه بیماری شما عود نکند، باید مصرف این دارو را تا ۶ ماه یا بیشتر ادامه دهید.فلوکستین باعث معده درد میشود؟گاهی اوقات فلوکستین بر فعالیت معده اثر گذاشته و باعث تهوع، درد معده و استفراغ میشود. به همین خاطر و برای جلوگیری از اختلال خواب، توصیه میشود تا این دارو را بعد از غذا و در صبح مصرف کنید. چون این بهترین زمان و شرایط برای مصرف داروی فلوکستین است.نقش فلوکستین در گرگرفتگی چیست؟گاهی اوقات بدن زنان نسبت به دریافت هورمون، بیتمایل است. یکی از دلایل این موضوع ترس است که فرد را دچار گرگرفتگی میکند. داروی فلوکستین برای چنین افرادی نقش یک آلترناتیو حقیقی را داشته و باعث بهبود گرگرفتگی آنها میشود.ارتباط پاروکستین و فلوکستین در چیست؟فلوکستین و پاروکستین، هر دو از گروه داروهای مهارکننده بازجذب سروتونین هستند. نحوه عملکرد این دو دارو تقریباً مشابه یکدیگر بوده و تنها تفاوت آنها مربوط به نیمه عمر سرمی است. محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.