قیمتگذاری دارو از سوی سازمان غذا و دارو با تورم موجود همخوانی ندارد
سالمخبر: نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، گفت: حاشیه سود دارو برای توسعه و سرمایه گذاری در صنعت کافی نیست.

سالمخبر: نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، گفت: حاشیه سود دارو برای توسعه و سرمایه گذاری در صنعت کافی نیست.
مهدی پیرصالحی، گفت: چالش قیمتگذاری دارو همیشه بوده و فقط مربوط به دوران پس از حذف ارز ترجیحی نمیشود.
وی با اشاره به اینکه سازمان غذا و دارو امسال به غیر از
حاشیه سود دارو برای توسعه و سرمایه گذاری در صنعت کافی نیست دارو برای مواد موثره و مکملها نیز قیمت گذاری را انجام داده است، افزود: الزامات قیمتگذاری باید مشخص باشد، در خیلی از مواقع؛ قیمتهایی که سازمان غذا و دارو تعیین میکند، قیمتهایی نیست که شرکتهای داروسازی درخواست کرده اند.
دبیر پنل چالشهای قیمت گذاری دارو، مواد موثره و مکملها
در خیلی از مواقع؛ قیمتهایی که سازمان غذا و دارو تعیین میکند، قیمتهایی نیست که شرکتهای داروسازی درخواست کرده اند در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته، ادامه داد: بعد از حذف ارز ترجیحی دارو، قیمت سازمان غذا و دارو؛ ۷۰ درصد افزایش بود، در حالی که قیمت ارز ۵ برابر شده بود و میبایست رشد ۱.۵ تا ۲ برابری برای قیمت گذاری دارو انجام میشد.
پیر صالحی ادامه داد: قیمت گذاری یک فرایند پویا است که با
اگر سالی یک بار متناسب با تورم، شاهد اصلاح قیمت دارو باشیم؛ خیلی بهتر و پذیرفتنی است توجه به تورم باید افزایش قیمت در نظر گرفت.
وی افزود: اگر سالی یک بار متناسب با تورم، شاهد اصلاح قیمت دارو باشیم؛ خیلی بهتر و پذیرفتنی است.
نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، در پاسخ به این سوال که گفته میشود حاشیه سود دارو بالا است اما تولید کنندگان راضی نیستند، گفت: اصلاً
حداقل ۲۵ تا ۳۰ شرکت داروسازی کشور در بورس هستند که سود ۲۵ درصد دارند که نمیتوان با این مقدار سود، حتی یک دستگاه جدید خریداری کرد چنین چیزی نیست، حداقل ۲۵ تا ۳۰ شرکت داروسازی کشور در بورس هستند که سود ۲۵ درصد دارند که نمیتوان با این مقدار سود، حتی یک دستگاه جدید خریداری کرد.
وی با عنوان این مطلب که حاشیه سود دارو برای ادامه حیات صنعت کافی است، افزود: نرخ رشد استهلاک در صنعت بیشتر از سرمایه گذاری است./مهر