طرح فروش اینترنتی دارو فعلا به طور آزمایشی اجرا میشود
سالمخبر: معاون سیاستگذاری ستاد اقتصاد دیجیتال معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از اجرای آزمایشی فروش اینترنتی دارو خبر داد.

سید مسعود شریفی درباره چگونگی اجرای آزمایشی فروش اینترنتی دارو، گفت: سال ۱۴۰۰ بود پیشنهاد معاونت علمی با سایر دستگاهها این شد که قانون جهش تولید دانش بنیان نوشته شود. این قانون به مجلس ارایه شد و مصوب شد که در آن قانون راهکارهای جهش تولید دانش بنیان در حوزههای مختلف نوشته شد. خیلی از نوشتهها آمد بیرون که دستورالعمش بعدا نوشته شود یعنی مثلا مصوب شد که در حوزه بهداشت این راهکارها برای جهش تولید دانش بنیان است و یکی از بندهای این مساله به این اشاره میکند که چطور با توزیع هوشمندسازی زنجیره ارزش دارو بیاییم مبارزه کنیم با قاچاق دارو و محصولات پزشکی و اینها و دستورالعمل هم بنویسیم که چطور پلت فرمها یا سکوها بیایند عرضه دارو را شروع نکنند معاون سیاستگذاری ستاد اقتصاد دیجیتال معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از اجرای آزمایشی فروش اینترنتی دارو خبر داد کمک به ارسال دارو کنند.
وی افزود: مساله این است که شما نسخه پزشکی داری یا محصولات داروخانهای میخواهی مثلا مکمل که نسخه ندارد یعنی یک سری محصول از داروخانه میخواهی که وقتی به داروخانه میروی یا میگوید نسخه بده یا میگوید بدون نسخه هم تحویل میدهم اینها را بتوانیم از اینترنت خرید کنی یعنی خرید میکنی آن سکو در سامانه خودش به داروخانههای نزدیک برساند هر کسی داشت انتخاب کند بیاید به شما تحویل بدهد یا انتخاب کند چه داروخانهای نزدیک است که برود و بیاید تحویل بدهد یعنی نظارت بر این که چه دارویی مغایرت دارد ندارد به این بیمار داده شود یا داده نشود توسط خود ناظر فنی داروخانه یا آن پزشک داروسازی که داروخانه است انجام شود.
شریفی با بیان اینکه مساله همین جاست که این مساله باید براساس نسخه الکترونیک باشد، چون با کد ملی تان نسخه تان مشخص است و نسخه شما که مشخص است میگوید براساس قانون توزیع هوشمندسازی زنجیره ارزش دارو قرار بود دستورالعملی نوشته شود که پلتفرمها یا سکوها خود دارو عرضه نکنند و کمک به ارسال دارو کنند که فلان داروخانه میگوید این را دارم بعد میدهد دست پیک میآید.
وی با بیان اینکه چالش ارسال بیشتر در تهران است مساله دوم که در چالشها کمک میکند این است که هر داروخانه یک انبار داروست اگر داروی خاص میخواهی باید بروی کلی صف بایستی اگر جایی بتوانم یک درخواست بزنم و داروخانهای بگوید سریع من دارم و بفرستد دیگر صف کنار میرود.
شریفی در مورد تهیه دارو از داروخانههای خاص که البته دولتی هم است به این شیوه اظهار داشت: ببینید اگر توقع داشته باشیم هر داروخانهای همه داروهای موجود در ایران را داشته باشد که توقع به جایی نیست اگر بتوانیم اطلاعات شان را باهم به اشتراک بگذاریم نه این که جایی ببیند یعنی درخواست به سمت داروخانهها میرود آن که دارد بگوید من دارم نه این که همه موجودیها بیاید در جایی، چون مرکز بشود بحث امنیت اطلاعات هم موجود است این سادهترین شیوه ما نقدهای وزارت بهداشت را شنیدیم دغدغهها و نگرانیهای وزارت بهداشت کاملا بجاست و این با دستورالعمل جلو میرود بیان مساله که درخواست آن جا میرود هر داروخانه دارد بفرستد.
وی همچنین تصریح کرد که دارو از مقولههایی است در ایران که هنوز ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی میگیرد یعنی در دستورالعمل هم است که با قاچاق دارو مقابله شود و تنها راهش دیجیتالی شدن است یعنی هوشمندسازی است که متوجه میشویم فلان محله شهر دارد بیشتر دارو را میگیرد نکند یک نفر دارد این کار را انجام میدهد که یک دارو را دپو کند و چیزهای دیگر باشد در سنتی اصلا اطلاع نداریم نمیدانیم چه اتفاقی دارد میافتد.
شریفی در مورد نظارت وزارت بهداشت به این مقوله، گفت: ما نقدهای وزارت بهداشت را شنیدیم دغدغهها و نگرانیهای وزارت بهداشت کاملا بجاست و این با دستورالعمل جلو میرود وقتی میگوید برخی ارسال برخی داروها با شرایط خاص باشد و برایم مساله است بگوید مسئولیتش با چه کسی است مثلا مسئولیتش با داروخانه است./صدا و سیما