به بهانه دریافت ارز ترجیحی به صنایع دارویی اجازه افزایش قیمت نمیدهند
سالمخبر: رئیس کمیسون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران، گفت: مهمترین علت کمبود دارو قیمتگذاری دستوری است.

سالمخبر: رئیس کمیسون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران، گفت: مهمترین علت کمبود دارو قیمتگذاری دستوری است.
محمد عبدهزاده با بیان اینکه به بهانه تخصیص ارز ترجیحی و یارانه دارو، مسئولان و مردم انتظار دارند که قیمت دارو افزایش پیدا نکند، گفت: این ارز فقط به تأمین مواد اولیه تخصیص مییابد. باید توجه داشت که مواد اولیه فقط در 30 درصد قیمت نهایی یک دارو است. در حالی که در قیمتگذاری برای 100 درصد آن محاسبه میشود. داروسازی نیز مانند صنایع دیگر هزینه سربار، انرژی، دستمزد و حقوق دارد.
او افزود: وقتی حقوق کارکنان یا قیمت برق افزایش مییابد نگاه نمیکنند که این قبض مربوط به یک تولیدکننده
مهمترین علت کمبود دارو قیمتگذاری دستوری است داروست یا خیر و برای ما نیز مانند صنایع دیگر محاسبه میشود؛ اما به ما به بهانه دریافت ارز ترجیحی اجازه افزایش قیمت نمیدهند.
عبدهزاده درباره نحوه قیمتگذاری دارو تأکید کرد: مطابق قانون تمام داروهای موجود در بازار باید توسط کمیسیون ماده 20 وزارت بهداشت تعیین قیمت شوند. در این کشور هر ماه تورم و افزایش قیمت اتفاق میافتد، هر سال حقوق کارکنان بالا میرود و این کمیسیون باید سیلی از درخواستها را بررسی کند. این درحالی است که ملاحظاتی هم وجود دارد. از عدم تشکیل کمیسیون تا ملاحظات سیاسی. دستور میدهند دارو گران نشود یا اینکه سازمان بیمهگر میگوید به دلیل محدودیت بودجه قیمت
در این کشور هر ماه تورم و افزایش قیمت اتفاق میافتد اما دستور میدهند دارو گران نشود یا اینکه سازمان بیمهگر میگوید به دلیل محدودیت بودجه قیمت داروها افزایش پیدا نکند داروها افزایش پیدا نکند.
تولید دارو بدون توجیه اقتصادی
رئیس کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی تهران درباره تأثیر قیمتگذاری دستوری بر تولید کشور توضیح داد: وقتی وضعیت بدین منوال پیش میرود، تولیدکننده تصمیم میگیرد که دیگر تولید انجام ندهد. چراکه صرفه اقتصادی ندارد از سوی دیگر، نقدینگی چندانی وجود ندارد که بتواند با آن مواد اولیه تهیه کند. پس در بازار کمبود پیش میآِید و دولت به دلیل کمبود بودجه، توانایی واردات ندارد و زمان زیادی نیز برای ثبت سفارش میگیرد در نهایت بازار دچار التهاب میشود.
وی اضافه کرد: ما بارها پیشنهاد دادیم که صنعت دارو مانند صنایع دیگر ارز نیمایی یا آزاد
ما بارها پیشنهاد دادیم که صنعت دارو مانند صنایع دیگر ارز نیمایی یا آزاد بگیرد و دولت یارانه خود را به سازمانهای بیمهگر یا بیمار بدهد. اما چون دولت میداند اگر بخواهد این کار را انجام دهد باید هزینه بیشتری بکند. زیر بار این موضوع نمیرود بگیرد و دولت یارانه خود را به سازمانهای بیمهگر یا بیمار بدهد. اما چون دولت میداند اگر بخواهد این کار را انجام دهد باید هزینه بیشتری بکند. زیر بار این موضوع نمیرود، سوالی که این وسط وجود دارد این است که اگر یارانه دارو متناسب با قیمتهای مورد نظر دولت است چرا به بیمهگر یا بیمار پرداخت نمیکند؟
عبدهزاده در در پایان خاطرنشان کرد: 185 مجموعه فعال تولیدی در کشور فعالیت دارند که به آنها مجموعه پخش تامین مواد اولیه و دیگر حوزهها وجود دارند که با وضعیت موجود اشتغال آنها به خطر افتاده است. زیرا با این وضعیت دیگر تولید توجیه اقتصادی ندارد./تجارتنیوز