بیماری و درمان

واکسیناسیون اهداکنندگان خون علیه هپاتیت B: گامی مؤثر در ریشه‌کنی بیماری

سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر سید محمدرضا شاه احمد قاسمی، سرپرست دفتر جذب و نگهداری اهداکنندگان خون، با تأکید بر اهمیت این طرح گفت: “برای دستیابی به هدف ریشه‌کنی هپاتیت B، دولت‌ها و جوامع باید به‌طور جدی اقدام کنند. سازمان جهانی بهداشت هدف صفر ریسک هپاتیت را برای سال ۲۰۳۰ تعیین کرده است و ما باید به این هدف نزدیک شویم.”

این طرح شامل افرادی است که متولد پیش از سال ۱۳۶۸ هستند و سابقه اهدای خون دارند. این افراد می‌توانند با مراجعه به مراکز اهدای خون، معرفی‌نامه‌ای دریافت کنند و سپس به مراکز واکسیناسیون مربوطه مراجعه کنند. این اقدام به دنبال موفقیت طرح اولیه که بین سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۸ اجرا شد، صورت می‌گیرد. در آن زمان، ۲۰۱ هزار و ۴۷۴ مرد و ۴۷ هزار و ۷۸۵ زن واکسینه شدند.

واکسن هپاتیت B به‌طور معمول در سه نوبت تزریق می‌شود و پس از دریافت دوز سوم، فرد در برابر این بیماری مصون می‌گردد. با اجرای این برنامه، امید می‌رود که گام‌های مؤثری در راستای کاهش شیوع هپاتیت B و بهبود وضعیت سلامت عمومی کشور برداشته شود.

با توجه به خطرات هپاتیت B و تأثیر آن بر سلامت جامعه، این واکسیناسیون نه تنها به نفع اهداکنندگان خون بلکه به‌طور کلی به بهبود کیفیت زندگی در جامعه کمک خواهد کرد. انتظار می‌رود با ادامه این اقدامات، ایران به یکی از کشورهای پیشرو در مبارزه با بیماری‌های ویروسی تبدیل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا