طرز تهیه ماست خانگی با شیر تازه گاو

برای تهیه ماست خونگی چندتا نکته رو اگه خوب دقت کنی و انجام بدی مطمئنم که از نتیجه کارت راضی خواهی بود.
از شیر محلی، تازه و پرچرب استفاده کن، اگه شیر گاومیش و گوسفند باشه که عالیتر، من از شیرگاو استفاده کردم.
شیر رو با درجه متوسط و فقط تا نیم ساعت بجوشون، چون زود ته میگیره و بعد ماستت بوی ناخوشایندی میده.
ماستی که برای مایه ازش استفاده میکنید، حتما شیرین و سفت باشه ماست خونگی عالیه، ترش نباشه چون ماستتون در نهایت ترش میشه.
ماستی که برای زدن مایه استفاده میشه حتما به دمای محیط برسه، سرد و خنک نباشه.
ماست برای استراحت، تو دمای آشپزخونه باشه کافیه.
اگه خیلی جاش گرم باشه، ماستتون آب میندازه و سطحش ترک دار میشه.
اگه جاش خیلی سرد باشه، ماستتون در نهایت شل و کشدار میشه.
اگه دوس دارین ماستتون ترش مزه باشه به جای ۸ ساعت استراحت، حتما تا ۱۰ ساعت بذارید تو دمای آشپزخونه بمونه بعد بذارید یخچال/
بعد از اینکه ماست رو داخل یخچال گذاشتید، حتما حتما تا یک روز اصلا بهش دست نزنید چون آب میندازه، تا حدودی آب انداختن ماست طبیعیه، اما اگه دیدید زیاد آب داره یه پارچه نخی تمیز رو بکشید روی سطح ماستتون تا یکی دو روز بمونه بعد پارچه رو آروم بردارید و از ماست استفاده کنید.
برای هر دو لیتر شیر، ۱ قاشق غذا خوری ماست مایه کافیه.
شیر رو بذار بجوشه، بذار کناری تا خنک بشه، در حدی که وقتی انگشتت رو داخل شیر می بری گرما رو حس کنی ولی انگشتت نسوزه. ماست مایه رو خوب هم بزن یکدست بشه یکی دو ملاقه از شیر رو بریز روش تا رقیق بشه و و از گوشه ظرف آروم بریز روی بقیه شیر و با یه قاشق بلند، ریز از زیر هم بزن تا خیلی شیر به هم نخوره و روی ماست متلاشی نشه.
در قابلمه رو بذار و بعد یه پارچه تمیز هم روش بکش.
۸ ساعت بمونه و بعد منتقلش کن به یخچال یکی دو روز کامل تو یخچال بمونه و بعد که خوب خودشو گرفت و سفت شد آماده ست.