بارداری

14 داروی شیمیایی و خانگی برای درمان عفونت واژن

مجله دکتر دکتر

خلاصه این مقاله را بشنویدهمه مقالات صوتی مرورگر شما از فایل صوتی پشتیبانی نمی‌کند عفونت واژن یکی از مشکلات بسیار شایع بین زنان است که عمدتا با سوزش و خارش واژن خود را نشان می‌دهد. اما سوالی که برای همه پیش می‌آید این است که آیا می‌توان عفونت واژن را با مصرف قرص و دارو درمان کرد؟ در پاسخ باید بگوییم که عفونت واژن با علائم مشابه و حتی یکسان، می‌تواند علل بسیار گوناگونی داشته باشد که البته هر کدام نیازمند یک شیوه درمان دارد. بنابراین اگر شما حتی یکی از علائم عفونت واژن را دارید بهتر است تا هر چه زودتر برای درمان این مشکل به دکتر زنان مراجعه کنید.در ادامه از شما دعوت می‌کنیم تا به انتهای این مطلب از مجله دکتردکتر با ما همراه باشید تا با قرص و پماد‌های مناسب برای درمان دارویی عفونت واژن آشنا شوید.

علائم عفونت واژن

مطالعات نشان داده‌اند که حدود 30 درصد از بانوان در سنین باروری به عفونت واژن دچار می‌شوند؛ اما نکته مهم این است که ابتدا علت ایجاد عفونت یا به عبارتی نوع عفونت تشخیص داده شود که آیا عفونت واژن قارچی، باکتریایی و یا نوع دیگری است؛ بنابراین اگر هر گونه علامتی دارید بهتر است هر چه سریع‌تر به دکتر زنان مراجعه کنید. علائم عفونت واژن عبارتند از:

  • ترشحات سبز، خاکستری یا سفید با بوی بد
  • احساس سوزش به خصوص به هنگام ادرار کردن
  • احساس درد در هنگام رابطه جنسی
  • خارش واژن
  • التهاب ناحیه خارجی واژن
  • لکه‌بینی یا خونریزی

البته این علائم پس از بررسی‌های پزشکی به تشخیص نوع بیماری منجر می‌شود. انواع عفونت واژن به طور کلی به سه دسته عفونت‌های قارچی، عفونت‌های باکتریایی و تریکوموناس تقسیم‌بندی می‌شوند. در واقع به هم ریختن تعادل فلور نرمال میکروبی واژن می‌تواند منجر به ایجاد عفونت شود و این اتفاق به قدری شایع است که هر خانمی در سن باروری حداقل یک بار عفونت واژن را تجربه می‌کند.در ویدیوی درمان دارویی عفونت واژن درباره این عارضه و درمان‌های دارویی و پزشکی آن برایتان گفته‌ایم:play-rounded-fillCopy and paste this HTML code into your webpage to embed.

عفونت قارچی واژن

عفونت‌های قارچی واژن در نتیجه قارچی به نام کاندیدا که معمولاً کاندیدا آلبیکنس است ایجاد می‌شود. عفونت قارچی واژن زمانی رخ می‌دهد که گونه‌های کاندیدا به مخاط واژن نفوذ کرده و منجر به بروز پاسخ التهابی شود. عفونت‌های قارچی غالبا با داروهای ضد قارچ درمان می‌شوند که به صورت قرص یا پمادهای واژینال در دسترس هستند. توجه کنید که هر دوی این گزینه‌ها بدون نسخه در دسترس هستند؛ اما افراد باردار نباید از داروهای خوراکی ضد قارچ استفاده کنند. 

عفونت باکتریایی واژن

عفونت باکتریایی واژن یا واژینوز باکتریایی (BV) زمانی اتفاق می‌افتد که باکتری‌هایی که به طور طبیعی در واژن وجود دارند، بیش از حد رشد کنند. این اتفاق در نتیجه کاهش قابل توجه تعداد باکتری لاکتوباسیل در واژن رخ می‌دهد.

برای درمان عفونت واژن باید به کدام تخصص مراجعه کرد؟

برای درمان تمام بیماری‌های زنان مخصوصا عفونت واژن، باید به دکتر زنان مراجعه کنید. متخصص زنان، در دوره تخصص خود به‌صورت متمرکز، درباره آناتومی بدن و تمامی بیماری‌های مخصوص زنان، تحصیل و تحقیق می‌کند. برای همین، متخصص زنان، انتخاب اصلی برای درمان بیماری‌هایی از این دست است. از طرفی دیگر، در تمامی شهرهای ایران، می‌توانید به بهترین متخصصین زنان ایران، دسترسی داشته باشید و نوبت آن‌ها را آنلاین، ثبت کنید. مثلا می‌توانید در جنوب کشور، بهترین دکتر زنان بندرعباس را به راحتی از لیست دکتردکتر پیدا کرده و اینترنتی، نوبت خود را ثبت کنید.

درمان دارویی عفونت واژن

برای درمان عفونت قارچی واژن، یکی از درمان‌های زیر تجویز می‌شود:

  • کرم واژینال کلوتریمازول یا قرص واژینال کلوتریمازول
  • کرم میکونازول واژینال
  • قرص واژینال نیستاتین
  • کپسول فلوکونازول ۱۵۰ میلی‌گرم

استفاده اصولی از محصولات دارویی با هدف پیشگیری و درماندرمان عفونت قارچی واژن می‌تواند مفید باشد.مشاوره آنلاین دکتر زنانمشاوره آنلاین دکتر زنانکسانی که تمایل به استفاده از کرم ندارند، می‌توانند از قرص‌های واژینال استفاده کنند. کلوتریمازول و میکونازول در درمان اثر یکسانی دارند، ولی احتمال ایجاد حساسیت میکونازول بیشتر از کلوتریمازول است و به همین خاطر بیشتر پزشکان کلوتریمازول را تجویز می‌کنند. اثر نیستاتین از کلوتریمازول و میکونازول ضعیف‌تر است.در مواردی که واژینیت قارچی خیلی شدید باشد و التهاب و خارش واژن وجود داشته باشد، ممکن است از کورتون‌های موضعی نظیر تریامسینولون یا فلوسینولون برای کاهش التهاب و خارش استفاده شود. تاکید می‌کنیم که همه این داروها حتما باید زیر نظر پزشک متخصص زنان مصرف شوند تا عارضه جانبی خطرناکی برای فرد ایجاد نشود. اگر مبتلا به واژینیت قارچی هستید، لازم است به این نکات توجه کنید:

  • در واژینیت قارچی نیاز به درمان همسر نیست.
  • در خانم‌های باردار استفاده از فلوکونازول ممنوع است؛ چرا که ممکن است موجب سقط جنین یا نقص حین تولد شود.
  • اگر به اشتباه در زمان بارداری خود از فلوکونازول استفاده کردید، بهتر است برای کاهش خطرات استفاده از این دارو با با یک پزشک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید. برای اطلاع بیشتر از اینکه دکتر زنان در زمینه عفونت واژن و درمان آن می‌تواند چه کمکی به شما کند، سری به مقاله تخصص زنان و زایمان چیست بزنید و دانش خود را در این زمینه بالاتر ببرید. 

درمان عفونت واژندرمان عفونت واژن

درمان واژینیت قارچی راجعه

واژینیت قارچی راجع به حالتی گفته می‌شود که خانم، بیشتر از ۴ بار در سال دچار این واژینیت شود. در این صورت درمان آن متفاوت خواهد بود و تقریباً درمان حدود ۶ ماه طول خواهد کشید.

درمان واژینیت باکتریایی

در عفونت باکتریایی واژن درمان با یکی از موارد زیر صورت می‌گیرد:

  • ژل مترونیدازول یا قرص مترونیدازول
  • کرم واژینال کلیندامایسین
  • کرم واژینال تریپل سولفا

در زمینه درمان واژینیت باکتریایی، به این نکته‌ها توجه کنید:

  • در این نوع از عفونت واژن نیاز به درمان همزمان همسر نیست.
  • حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد از موارد، احتمال برگشت عفونت، پس از یک ماه وجود دارد. در این حالت به مدت ۶ ماه هفته‌ای ۲ بار یک اپلیکاتور ژل مترونیدازول می‌تواند از عود بیماری جلوگیری کند.
  • استفاده از پروبیوتیک‌هایی مثل لاکتوفم و لاکتوواژ به مدت ۷ روز مانع از ورود مجدد عفونت باکتریایی می‌شود. این محصولات پروبیوتیک به تولید باکتری‌های مفید واژن کمک می‌کند.

قرص برای عفونت واژن

بسیاری در دیدار با پزشک این سوال را می‌پرسند که برای عفونت واژن چی خوبه؟ معمولا قرص‌های همچون قرص و ژل مترونیدازول، کلیندامایسین، تینیدازول، فلوکونازول و کلوتریمازول برای درمان عفونت واژن توسط پزشک زنان به‌عنوان قرص عفونت واژن تجویز و توصیه می‌شوند.

تریکوموناس

تریکوموناس در واقع یک انگل کوچک است که یک عفونت مقاربتی در زنان ایجاد می‌کند. عفونت تریکومونایی هم مثل انواع دیگر عفونت‌های واژن با ترشحات بدبو، درد، قرمزی، سوزش و خارش همراه است. استفاده از قرص عفونت واژن برای درمان تریکوموناس بسیار مورد توجه بیماران و پزشکان است. 

درمان عفونت تریکومونایی واژن

در عفونت واژن از نوع تریکوموناس درمان با مترونیدازول به مدت یک هفته صورت می‌گیرد. در این نوع از عفونت لازم است علاوه بر خانم، شریک جنسی همزمان با وی، با مترونیدازول درمان شود. سه ماه بعد فرد از نظر علائم و چکاپ باید به پزشک مراجعه کند.

درمان خانگی عفونت قارچی واژن

گاهی ممکن است پزشک توصیه کند که فرد مبتلا مقدار کمی جوش شیرین در لگن پر از آب بریزد و در آن بنشیند. این کار موجب قلیایی شدن محیط واژن شده و از تکثیر قارچ جلوگیری می‌کند. همچنین ممکن است پزشک همین کار را به جای جوش شیرین با سرکه سیب به شما پیشنهاد دهد.

بهترین قرص برای عفونت رحم

گاهی عفونت واژن به اندام رحم نیز سرایت می‌کند و همین باعث عفونت رحم می‌شود. شیاف نیستاتین، قرص مترونیدازول، شیاف کلوتریمازول، پماد عفونت واژن میکونازول و پماد عفونت واژن کلوتریمازول داروهای هستند که در چنین شرایطی برای درمان این مشکل تجویز می‌شوند.

بهترین پماد برای سوزش واژن

به‌عنوان پماد خارش واژن پزشک انتخاب‌های بسیاری را برای تجویز دارد. پماد برای درمان سوزش واژن به دو نوع بیرونی و درونی تقسیم می‌شود. از میان گزینه‌های مناسب پماد برای خارش واژن از نوع درونی می‌توانیم به کرم واژینال کلوتریمازول و کرم میکونازول اشاره کنیم. برای تسکین خارش بیرونی واژن نیز پماد ضد خارش واژن هیدروکورتیزون معمولا توصیه می‌شود.گزینه‌های مناسب قرص برای خارش واژن و قرص برای عفونت واژن پنیری نیز کپسول فلوکونازول ۱۵۰ میلی‌گرم و نیستاتین است.

قویترین داروی ضد قارچ واژن

اگر حتی با استفاده از داروهایی که بالاتر معرفی کردیم خارشتان متوقف نشد، امکان دارد که پزشک استفاده از کورتون‌های موضعی مانند تریامسینولون یا فلوسینولون را تجویز کند. این داروها التهاب و خارش را کاهش می‌دهند و به‌عنوان پماد برای عفونت قارچی واژن نیز تجویز می‌شوند.توجه! استفاده از فلوکونازول در دوران بارداری ممنوع است.

بهترین دارو برای خارش واژن

خارش وازن به وسیبله مواد حساسیت‌زا یا بیماری پوستی و عفونی رخ می‌دهد.پزشک بعد از تشخیص و بسته به دلیل خارش واژن، داروهایی همچون فلوکونازول، آنتی‌بیوتیک، کلوبتازول و هیدروکورتیزون را تجویز می‌کند. 

قرص فلوکونازول ۱۰۰ برای عفونت واژن

فلوکونازول دارویی ضدقارچ است و برای درمان عفونت قارچی واژن تجویز می‌شود. این دارو رشد قارچ‌ها را کند کرده و از این طریق عفونت را درمان می‌کند. دُز مصرف این دارو با نظر پزشک و با توجه به میزان عفونت مشخص می‌شود. معمولا روزی یک عدد از این قرص باید مصرف شود. 

قرص تاوانکس برای عفونت واژن

قرص تاوانکس برای عفونت واژن تاثیر خاصی ندارد. این قرص جدید است و برای عفونت‌های باکتریال تجویز می‌شود و با توجه به تجربه بیماران و آزمایش‌های مختلف نشان داده که روی قارچ‌ها و ویروس‌ها تاثیری ندارد. 

قرص کوتریموکسازول برای عفونت رحم

قرص کوتریموکسازول برای عفونت رحم یکی از پرکاربردترین داروها است. دُز مصرفی کوتریموکسازول، ۴۰۰/۸۰ میلی‌گرم است و در انواع ساشه، قرص، سوسپانسیون و محلول برای تزریق تولید می‌شود.

بهترین پماد واژینال برای عفونت

کرم واژینال لکورکس، کرم واژینال میکوزین، واژیهیل، میرتولئا و پروواژ از بهترین پمادهای واژینال برای پیشگیری، کنترل و درمان عفونت واژینال هستند.

بهترین پماد واژینال برای عفونتبهترین پماد واژینال برای عفونت

عفونت واژن را تحت نظر پزشک درمان کنید

عفونت واژن یکی از مشکلات متداول در میان خانم‌ها است که البته با درمان دارویی و تحت نظر پزشک به راحتی درمان می‌‍شود. در این مطلب درباره درمان دارویی این بیماری برایتان گفتیم اما در نهایت پیشنهاد می‌کنیم تا به دکتر زنان برای حل این مشکل مراجعه کنید. در این زمینه می‌توانید از طریق سیستم نوبت دهی آنلاین دکتردکتر کمک بگیرید.در انتها از شما می‌خواهیم که اگر تجربه‌ای در این زمینه دارید، با ما و دیگر خوانندگان مجله دکتردکتر به اشتراک بگذارید. محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا