دستور آشپزی

طرز تهیه خورش ریواس با گوشت قرمز فوق العاده خوشمزه

آشپز مگ

خورش ریواس یکی از مشهورترین انواع خورشت های بهاری، ترش و خوشمزه است که با ساقه ترش ریواس تهیه می شود. ریواس از جمله سبزی های کوهی مخصوص فصل بهاره که به‌ صورت طبیعی رشد می کنه، ریواس ساقه‌ای ترش و آبدار و پرخاصیت داره. ریواس در غذاهای ایرانی به صورت خام و پخته در سالاد و خورش کاربرد دارد، اما به دو صورت کلی همراه با کوفته ریزه و رب و پیاز و صورت دیگر همراه با گوشت تکه ای و سبزی نعناع و جعفری نیز پخته می شود. ریواس در سالادها، دسرها و … کار برد داره.

خورشت ریواس به صورت متداول با گوشت خورشتی که شامل گوشت گوسفند و گوساله است طبخ می شود ولی می توان آنرا با گوشت های سفید مانند گوشت مرغ و گوشت بوقلمون هم تهیه کرد. ضمن اینکه این خورش را می توانید بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی هم تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه خورش ریواس

  • گوشت گوسفند 400 گرم
  • گرم ریواس 500 گرم
  • سبزی نعنا و جعفری خرد شده 350 گرم (250 گرم جعفری 100 گرم نعنا)
  • پیاز 1 عدد
  • کره 20 گرم
  • آبغوره یا آب لیمو به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
  • سیر ۳ حبه
  • زعفران مقداری

دستور تهیه خورش ریواس با گوشت قرمز

برای شروع ابتدا پوست نازک روی ساقه های ریواس را جدا میکنیم و به تکه های مساوی خرد می کنیم و بعد چند دقیقه خیس کردن آبکش میکنیم.

سپس پیاز را ریز خرد می کنیم و با روغن تفت میدیم تا تغییر رنگ بده، بعد گوشت خرد کرده را به پیاز اضافه می کنیم تفت میدیم زردچوبه فلفل و یک قاشق مرباخوری رب بهش اضافه تفت میدم و با مقداری آب جوش و حرارت کم میزاریم گوشت ها کمی بپزه.

جعفری و نعنا را خرد میکنیم (اگر نعنا تازه نداشتید می توانید از مقداری نعنا خشک استفاده کنید) با ۳ حبه سیر له شده در مقداری روغن تفت می دهیم تا نرم بشن و به گوشت نیم پخته شده اضافه می کنیم و می زاریم با هم کمی بجوشن و گوشت کاملا بپزه.

بعد از پخت کامل گوشت ریواس های خرد شده را با ۱ قاشق غذاخوری کره یه تفت کوچیک میدیم و بعد اضافه می کنیم و نمکش رو را اندازه در صورت ترشی بیشتر نصف استکان آبغوره یا آبلیمو اضافه می کنیم.

۲ قاشق غذاخوری زعفران آبکرده اضافه و 15 دقیقه دیگر اجازه می دهیم خورش جا بیفته سپس همراه با برنج زعفرانی نوش جان

نکته های مهم تهیه خورش ریواس

  • تفت دادن ریواس اختیاری میتونیم بدون تفت دادن به خورش اضافه‌ کنیم
  • یک قاشق مرباخوری رب بعد تفت دادن گوشت اختیاریه میتونین اضافه یا حذف کنید که من رب نزدم.
  • اضافه کردن چاشنی مثل آبغوره یا آبلیمو اختیاریه چون ریواس خودش ترشه.
  • اضافه‌ کردن ۱ قاشق غذاخوری شکر خورش رو ملس میکنه که اونم اختیاریه.
  • در بعضی از رسپی ها ۱ قاشق غذاخوری رب انار اضافه‌ میشه که اونم اختیاریه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا