۳۳ شبکه استانی رادیو و تلویزیون در خدمت عدالتگستری

حسن عابدینی، معاون امور استانهای رسانه ملی در گفتوگوی ویژه خبری در پاسخ به این سوال که رسانه ملی در بازنمایی جایگاه نخبگان کشور چه جایگاهی داشته، گفت: براساس سند تحول که صداوسیما در دوره جدید به آن پایبند است، سه مولفه اصلی در سند تحول مطرح است. یک مولفه هویتمحوری، دومی عدالتگستری و سومی پیشرفت است.
عابدینی ادامه داد: صداوسیما علاوهبر شبکههای ملی، سراسری، بینالمللی و برونمرزی، ۳۳ شبکه تلویزیونی و ۳۳ شبکه رادیویی در استانها دارد، که از سیستان و بلوچستان تا آذربایجان غربی و از خراسان شمالی تا خوزستان را دربر میگیرد. یعنی این ۳۳ صداوسیمای استانی در چارچوب سند تحول کار کردند.
معاون امور استانهای رسانه ملی درباره نقش استانها در هویتمحوری توضیح داد: استانها جایگاه کانونی برای کشور دارند. پایبندی به آداب، رسوم و سنتها، پایبندی به فرهنگهای اصیل، زبان و گویشها در استانها دیده میشود. حتی ما شبکههای استانی را داریم، که بخشهایی از برنامههایشان به زبان محلی پخش میشود.
وی درباره مقوله سوم یعنی عدالتگستری گفت: وقتی صحبت از دانشگاه میشود، فقط دانشگاههای تهران را دربر نمیگیرد. به عنوان مثال، دانشگاه سیستان و بلوچستان یکی از قطبهای دانشگاهی کشور است. درباره انتخابات هم این موضوع صدق میکند. ۲۶۰ نماینده در استانها هستند و فقط ۳۰ نماینده در تهراناند. حوزههای علم و فناوری فقط در تهران خلاصه نشدند، در شهرستانها هم هستند.
عابدینی با بیان اینکه طی یکسال گذشته فقط بیش از ۷۰۰ ساعت در صدا و ۳۵۰ ساعت در سیمای استانها درباره چالشهای نظام آموزش عالی صحبت کردیم، بیان کرد: آن هم چالشهایی که به فراخور استانها متفاوت است. درباره موضوعات مرتبط با دانشگاه هم از تامین نیروی متخصص برای صنایع گرفته تا ارتباط صنعت و دانشگاه، پژوهشگران، دانشگاه و صنایع بزرگ و کوچک، رشتههای علمی و دانشگاهی و … پرداخته شد.
معاون امور استانهای رسانه ملی در پاسخ به این سوال که در کنار توجه به عدالتگستری، توجه به نخبگان و کارشناسان در برنامههای خبری وجود داشت، خاطرنشان کرد: حتی ما در برنامههای سیاسی در چارچوب عدالت رسانهای از کارشناسان استانها دعوت کردیم. طی نه ماه گذشته ۵۵۵ ساعت در رادیو در قالب ۸۵۷ برنامه و در سیمای استانها ۶۹۵ ساعت در قالب ۵۰۲ برنامه به عدالتگستری تخصیص داده شده است.