دسر

طرز تهیه باسلوق بازاری کشدار با پیمانه ساده و خوشمزه

آشپز مگ

این باسلوق بازاری از نمونه بازاری خیلی خیلی خوشمزه تره و خیلیم راحت تهیه میشه فقط کمی حوصله میخواد تا به یه نتیجه عالی برسید!

مواد لازم برای تهیه باسلوق بازاری

  • نشاسته گل یا (نشاسته گندم) ۱۵۰ گرم (۱ پیمانه)
  • آب سرد ۴۵۰ گرم (۲و ۱/۴ پیمانه)
  • شکر ۳۰۰ گرم ( ۱ و ۱/۳ پیمانه)
  • گلاب ۱۰۰ گرم (۱/۲ پیمانه)
  • کره ۵۰ گرم یا روغن مایع ۱/۴ پیمانه
  • پودر هل یا وانیل یا اسانس دلخواه
  • گلوکز ۱۰۰ گرم (۱/۴ پیمانه یا ۲ قاشق غذاخوری پر)
  • پودر ژلاتین ۱۵ گرم (۲ قاشق غذاخوری سرخالی)
  • جوهر لیمو نوک قاشق (قابل حذف)

طرز تهیه باسلوق بازاری کشدار

برای شروع ابتدا نشاسته گل (دانه درشت) با ۲۰۰ گرم (۱پیمانه) از آب دستور که باید سرد باشه حل میکنیم و ده دقیقه کنار میگذاریم.

نکته: آب رو کم کم‌ بریزید تا نشاسته گلوله نشه.

سپس پودر ژلاتین هم با ۵۰ گرم ( ۱/۴پیمانه) از آب دستور حل میکنیم و بن ماری میکنیم و کنار میزاریم.

در ادامه شکر رو با ۲۰۰ گرم (۱پیمانه) از بقیه آب دستور روی حرارت قرار میدیم تا شکر حل بشه به محض جوشیدن جوهر لیمو و اضافه میکنیم.

من ۲۵۰ گرم شکر ریختم ولی شکر و کمتر نکنید رو بافت باسلوق اثر میزاره.

نکته: جوهر لیمو قابل حذف هست اما باعث شفاف شدن باسلوق میشه.

۵ دقیقه با حرارت کم اجازه میدیم تا شربت ریز جوش بخوره.

بعد نشاسته حل شده را اضافه و روی حرارت ملایم هم مزتیم تا نشاسته کم‌کم پخته بشه و بوی خامی ان گرفته بشه ‌و غلیظ بشه.

حدود ۱ تا ۱/۵ ساعت طول میکشه حوصله دار باشید. مدام هم بزنید. حرارت کاملا ملایم این مرحله خیلی مهمه!

وقتی به غلظت رسید گلاب و پودر ژلاتین حل شده را اضافه کنید و بعد گلوکز اضافه کنید.

نکته: اضافه کردن گلوکز باعث میشه بافتش بسیار شبیه بازاری ها بشه.

مدام هم بزنید تا کاملا غلیظ بشه مانند حلوای شل از ظرف جدا بشه. در این مرحله برای اینکه باسلوق به ظرف نچسبه کره و به همراه اسانس یا وانیل یا هل اضافه کنید.

در ظرف به اندازه دو بند انگشت پودر نارگیل بریزید مواد و پس از کمی سرد شدن در قیف ریخته و داخل حفره ها رو پر کنید و روشون مغز گردو قرار دهید.

ن️کته: اگر زیاد از حد هم باسلوق روی حرارت بمونه به جای باسلوق سنگ تحویل میگیرین!

گلوكز باعث براق و كشدار شدن باسلوق ميشه اما اگه نداشتید می تونید حذف كنيد. غلظت مواد هم باید به اندازه ای باشه که مواد مثل یه گلوله خمیر بشه که با تکون دادن قابلمه جا به جا بشه. همچنین توجه داشته بشید که موادتون اگه خیلی سرد بشه دیگه فرم نمیگیره و گلوله گلوله میشه، پس وقتی گرمه شروع به فرم دادن کنید. همچنین اگه در زمان فرم دادن مواد راحت فرم نمی گرفت و ارتفاع نمی گرفت نشونه اینه که موادتون رو شل برداشتین. اگه مواد رو شل بردارین باسلوق هاتون زود کپک میزنه و ماندگاریش کم میشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا